חרדות בזוגיות: איך לא לאבד אותה

תאריך פנייה: 31.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאור
אחרי הדייט החלומי..
31.08.2011 • 03:32

שלום רב
!אני בן 33 גרוש כבר 5 שנים. מאז ומתמיד הייתי בקשרים ארוכים. גם לאחר גירושיי יצאתי עם נשים לתקופות של למעלה משנה. את כל הקשרים סיימתי כי מעולם לא מצאתי את מה שחיפשתי.. השבוע הכרתי בחורה בת 26 שמאד מצאה חן בעיניי מכל הבחינות, יצאנו לדייט והיה מדהים, הכל הסתדר כמו בסרטים. לאחר הדייט שלחתי לה סמס שהיה לי ממש כייף והיא שלחה חזרה שגם לה מאד! לאחר יומיים נפגשנו שוב והיא ביקשה שניקח את זה לאט כי היא בטראומה מהקשר הקודם והיא פוחדת, הרגשתי שזה משאיר אותי באויר. למחרת אמרתי לה שאני לא מוכן להיות תלוי באויר. באותו ערב הגיעה לביתי ודיברנו והיא אמרה שמעולם לא הכירה אדם כמוני ושהיא מאד רוצה אותי ועדיין יש לה בעיה להיות בקשר... באותו ערב התנשקנו וסיכמנו שאנחנו בקשר וניקח את זה לאט.. למחרת בבוקר התכתבנו והיא אמרה שיש לה יום ארוך ושהיא תתקשר כשתגיע לבית, היא לא התקשרה וגם כשהתקשרתי לא ענתה, בשעה 23:30 שלחה לי סמס שהיא נורא מתנצלת ושהיא לא רוצה שאתבאס עליה כי באו חברים מרחוק והיא - כהרגלה לא הייתה ליד הטלפון. ביקשתי ממנה לגלות יותר ערנות ואחריות וגם הבטחתי להוריד לחץ. היום שלחה לי הודעה שאני מדהים ושהיא מאד לחוצה ממני שלא תעמוד בציפיות ושהיא מאד מקווה שזה יעבור ונוכל להיות יחד. חשוב לי להדגיש שכל פעם שהיינו יחד הרגשתי שהיא נמסה..ושזה מה שהיא חיפשה לעצמה, מצד שני היא בחרה לנתק את הקשר. כיצד עליי להבין את הדברים? האם עליי לוותר על הבחורה היחידה שמצאה חן בעיני במשך שנים? האם היא משקרת ולא רוצה לפגוע בי? אני מבולבל ועל אף נסיוני הרב לא מצליח להגיע לתובנות...

ד"ר אורן חסון
מישהי שאתה לא תרצה עד כדי כך
31.08.2011 • 09:11

ליאור יקר,
החרדות שלך, והפחדים שלך לאבד אותה מונעים ממך להיות סבלני. אתה עלול לאבד אותה כי היא נלחצת, ותברח לך. אלא שאתה, מרוב רצון עז ומרוב פחד לקבל דחייה, מוכן לוותר עליה עוד לפני שאמרה לך לא. חכה... קבל את מה שהיא אומרת לך כפשוטו מבלי לחפש כוונות מאחורי זה. זו הדרך האמיתית שלך לתת צ'אנס לאפשרות שתמשיכו להיות ביחד. וכשאתה מטפס על הקירות – חפש משהו אחר לעשות. דבר עם חברים, בקר בני משפחה שלך, לך לסרט לבד, רוץ בפארק, עשה הכל כדי שלא להישאר עם המחשבות לבד, אם אלו גורמות לך לטפס על הקירות שבתוך הראש שלך. ואם לא תצליח, אז אולי היא לא מתאימה לך, לפחות לא במועד הזה בחייה, כי אתה צריך מישהי שהלחץ הזה לא ישפיע עליה לרעה, ואולי אפילו ימצא חן בעיניה. או... מישהי שאתה לא תרצה במידה שאתה רוצה את זאת...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083