ייעוץ זוגי לפני פרידה

תאריך פנייה: 17.11.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליהי
זוגיות הרסנית
17.11.2014 • 21:58

אורן שלום,
אני נשואה +2 הקטנה בת חודשיים. בעלי משפץ דירה שההורים שלו נתנו לו ולא נמצא כמעט בבית. שבוע הבא יתחיל עבודה חדשה, בינתיים אני מתמודדת בבית עם תינוקת שסובלת מרפלוקס ונמצאת על הידיים שעות רבות ופעוטה בת 3 שמתמודדת עם בית חדש, גן חדש, אחות חדשה והורים שלא עומדים בקצב. מאז ומתמיד המצב ביננו היה מתוח, בעלי רצה שאפיל את התינוקת אבל לא הייתי מסוגלת.. הוא מתייחס אליי מובנת מאליה, מאוד מזלזל.. יש לו פעמים שהוכ קשוב אבל שום דבר אמיתי לא קורה עם זה, אנחנו שנינו מתוסכלים. מקודם היה ביננו ויכוח ואמרתי לו שהוא שובניסט ומפעיל כוח כי הוא יודע שהוא יכול..בכדול הדירה רשומה על שם ההורים שלו, אין לנו שום נכס משותף.. הוא מהנדס, נראה צעיר( צעיר ממני בשנתיים ובין 32) לי יש שני תארים ראשונים שזה שווה ערך לכלום ושום דבר בחוץ.. כך שאין ספק שאם נפרדים הוא ״יחיה״ עם זה. הוא פלט שגר של משפטים כפויי טובה מקודם לאחר שכבר שלושה ימים ישן במקום אחר בשל השיפוץ ואני אצל הורי כדי שיעזרו עם הבנות. הוא אמר שהתינוקת הייתה טעות/ אני צריך לסבול עוד תק כזו איתך/ לחיות איתך זה לא משהו האמיני לי/ להיות גרושה +2 זו לא מציאה... אמרתי לו שאני תכף לא אוכל לסבול אותו קראתי לו דפוק ואמרתי גם להיות גרוש פלוס שתיים זו לא מציאה.. אבל ככל שאני חושבת על זה אני כנראה עושה טעות, כי גם אם אני מבינה שהזוגיות הזו רעה עבורי ואני מבינה את זה לגמרי, אז יש בנות ברקע ויש מצב כלכלי שלי, כך שאני בטח צריכה לבלוע את הרוק ופשוט להמשיך ככה כמו אנדר דוג כי בעצם בלעדיו לא תישאר לי קורת גג... מכאן ואלך זו בטח שאלה לעורך דין אבל בכל זאת מעניין אותי לדעת האם אתה יודע אם יש לי איזשהן זכויות במקרה שכזה ובמידה ונפרדים..

ד"ר אורן חסון
לפני הפירוק
18.11.2014 • 11:16

ליהי יקרה,
כמובן שזו שאלה לעורך דין, ולא אלי.ובאשר לקשר שלכם, אם המצב הוא כזה, למה שלא תלכו לייעוץ זוגי לפני הפרוק? - אתם נמצאים במצב לא פשוט ביחסים ביניכם, כך שתצטרכו להיות מאד סבלניים בתהליך הזה, ולתת לו זמן. אבל אם יש לכם גם רצון להצליח, יתכן שתצליחו לשפר את המצב הנוכחי, ואת היחסים ביניכם. דווקא העובדה שהוא אמר לך שלהיות גרושה + 2 זו לא מציאה גדולה היא משהו מעודד, כי הוא אומר לך בזה שהוא לא רוצה שתתגרשי ממנו. גם אם זו לא אמירה חזקה מאד, וגם אם זו אמירה שכוונתה לפגוע, היא בכל זאת שם.ובכל מקרה, אני מבין שאת מאבדת ביטחון לפעמים, בעיקר בשל הפוטנציאל הכלכלי שלך, אבל בסופו של דבר, הצלחה שלך תלויה בך, ובנחישות שלך. רבות עשו זאת היטב עם הרבה פחות ממה שיש לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083