ייעוץ זוגי: לפני נישואין או אחרי

תאריך פנייה: 10.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אדווה
בפרשת דרכים בעיות בתקשורת
10.09.2006 • 13:33

היי שמי tאדווה אני בת 29 ויוצאת עם זוגי שנה וחציהוא בן 30עברנו לגור ביחד כשבועיים אחרי שהכרנו, והיינו צמודים מאוד מהדייט הראשון ועד היוםולכן הכל ביננו קרה נורא מהר וקצת הרס את הקסם שבעיניין ואח"כ נוספו בעיות תקשורת והצבת גבולות והרגשה שאין לו רגישות להבין שאני זוגתו והוא צריך לספר וליידע אותי בדברים שעושה כמו שאני משתפת אותו בכל דבר שעובר עליי או שאני עושה.כתוצאה מחוסר ניסיון במערכות רציניות בחייוהאם לדעתך יש טעם לעבור טיפול זוגי בתור זוג לפני הנישואים?לי באופן אישי יש את הבעיות שלי כגון: דפוסים שהבאתי מהבית שלא מקובלים, חוסר ביטחון עצמי בעקבות בעיה בריאותיתולו יש בעיה של קיבעון שאני אשלוט בו כמו שאחותי שולטת בבעלה ושלא ילקח ממנו הילד שבפנים שלו (הוא ילדותי לדעתי ולדעת כל מי שמכיר אותו גם הוא לא מתבייש בכך ובנוסף מפונק מאוד מבית אמא)מה דעתך?אני לא רוצה לבזבז את זמני לשווא מצד אחד אך אוהבת מאוד מצד שני ויודעת את החשיבות של אהבה אחרי שהייתי זמן רב לבדכרגע אנחנו נמצאים בפרשת דרכים ולקחנו הפסקה זה מזהאשמח לשמוע את דעתך הכנה

ד"ר אורן חסון
להחליט קודם שרוצים להיות ביחד
11.09.2006 • 02:12

אדווה יקרה,
יש לי נסיון לא קטן עם זוגות שלפני החלטה על נישואים, או זוגות לאחר החלטה אבל לפני נישואים, וכן, של זוגות שמיד לאחר נישואים וללא ילדים. מנסיוני, דווקא זוגות כאלה הם בעלי ראש פתוח ומסוגלות ללמוד זוגיות טוב יותר ומהר יותר מזוגות אחרים. כך שללא ספק, אני ממליץ לזוגות שמרגישים רצון ואהבה, אבל גם קשיים בתקשורת, להגיע ליעוץ.העובדה שנפרדתם, אולי לא מעידה על רצון מספיק טוב. ולכן, מוטב שתחליטו קודם שאתם באמת רוצים להיות ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083