רצון לילד נוסף: מה עושים?
אפרת
הוא לא רוצה מיסוד וילדים
⌄
הי,אני גרושה בת 38+2, בן זוגי גרוש בן 38 +3.אנו חיים ביחד באהבה, חברות והרמוניה שנתיים (לא נשואים), גם הילדים מסתדרים ביניהם מצוין.מתחילת הקשר הוא הצהיר שלא מעוניין בחתונה וילדים. (אין לו צורך/חשק/יצר מבפנים, שחוק מגידול ה-3, רצה במקור רק 2).אני רוצה ופנויה להרחיב את המשפחה בילד נוסף והוא לא מעוניין.קשה לי נפשית להשלים שלא אחווה שוב גידול ילדים (במיוחד שאיתו אני רוצה) והדבר גורם אצלי לבכי וחוסר שקט רב. מבחינת מסורתיות קשה לי לקבל סגנון חיים זה לאורך זמן.בנוסף - מה המשמעות לגבי רצינותו כלפיי לעתיד. אני רוצה לציין שהוא חבר ותומך מושלם והקשר הרגשי והחברי הטוב ביותר שחוויתי.אנא יעץ לי איך להתמודד ומה לעשות.בתודה מראש,אפרת
ד"ר אורן חסון
לרצות ילד נוסף
⌄
אפרת יקרה,
זכותך לרצות ילד נוסף, וזכותו לא לרצות, מסיבותיו שלו (ויש לו לפחות שלוש כאלה). הוא הודיע לך מראש את רצונו, ולכן, עד כמה שזה כואב, היית צריכה לקחת זאת בחשבון מלכתחילה. ואם סיבותיו אמיתיות וממשיות, את לא צריכה לתהות לגבי רצינותו לעתיד, כי זה לא רלוונטי לרצינותו לעתיד.אלא שצר לי על הכאב שלך, למרות שאת לא יכולה לתבוע ממנו משהו שהוא אמר לך מראש שהוא לא יכול לקבל. ולכן, את יכולה להחליט, זוגיות איתו או עוד ילד, או, לחילופין, לנסות לשכנע אותו, אבל מתוך הבנה שאם תלחצי יותר, יש סיכוי שהוא יחליט ללכת.