ייעוץ זוגי לפני נישואין
סלין
ייעוץ זוגי לפני נישואים
⌄
שלום
ד"רבן זוגי ואני נמצאים יחד מזה שנתיים, אך יש לנו מריבות רבות בעיקר שנובעות מאגו, מעקשנות ומחוסר בטחון.המריבות מתישות את שנינו וגורמות לנו לעיתים קרובות לחשוב על פרידה. הבעיה היא ששנינו מאוד מאוד אוהבים, ובתקופות הטובות שלנו ניתן אפילו לומר שאנחנו אפילו מאוהבים ומאוד מפחדים לאבד אחד את השני (כבר התנסינו בפרידה בעבר)שאלתי אליך היא: האם ייעוץ זוגי לזוג שעדיין לא התחתן יכול להוות פתרון?האם משברים כמו שלנו צריכים להוות סימן לחוסר התאמה ופשוט עלינו להפסיק להיאחז בקשר?אם אתה ממליץ על ייעוץ זוגי אז אשמח אם תסביר לי לאן פונים ומה התהליך?אני בהתלבטויות גדולות, שנינו רוצים שהקשר יצליח, אבל זה פשוט לא עובדעצתך מאוד חשובה לי, תודה רבהסלין
ד"ר אורן חסון
מקובל וקיים
⌄
סלין יקרה,
זוגות רבים מגיעים גם אלי ליעוץ עוד לפני נישואים, ולפעמים עוד לפני החלטה על נישואים. במידה רבה יש בזה חוכמה רבה יותר מאשר להגיע לנישואים עם חוסר יכולת לתקשר, ולהגיע ליעוץ רק לאחר שנים של הצטברות טינה. והרי גם אם יש פערים שאינם ניתנים לגישור, מוטב לשים עליהם את האצבע, ולתת לכם להחליט מה אתם רוצים לעשות איתם. אבל בדרך כלל מדובר בהבנה של הקשיים הרגשיים של כל אחד מבני הזוג, ובחיפוש דרכים להתגבר עליהם כדי ליצור תקשורת טובה יותר, והבנה הדדית טובה יותר של הצרכים ושל אופן החשיבה של הצד השני.חפשו יועץ זוגי באזור מגוריכם, צרו קשר טלפוני, נסו ללמוד על היועץ או היועצת כמה שאתם יכולים דרך שיחה ראשונית, שאלו על כיוון ודרך עבודה, ובחרו את מה שנראה לכם (אלא אם יש לכם המלצות). התהליך הוא בדרך כלל של התחייבות לפגישה שבועית, לאורך זמן. אני נוהג לפגוש את בני הזוג לפעמים ביחד, ולפעמים בנפרד, לפי הצורך, אבל יש מי שעושה זאת אחרת.