חוסר תמיכה בטיפולי פוריות

תאריך פנייה: 17.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדידוש
למה אני צריכה לעבור את זה לבדדד?
17.03.2006 • 12:09

אני ובעלי נשואים 4 שנים וחצי ומנסים להביא ילד מתחילת הנשואים אבל רק בשנה האחרונה התחלנו טיפול פוריות. אני רציתי להתחיל לפני הרבה זמן בטיפול אבל בעלי סרב כי היינו סטודנטים והיינו עסוקים מאוד וגם המצב הכלכלי לא היה משהו. עכשיו כשהתחלנו בטיפול אני היוזמת וכל העול של קביעת תור, טלפונים התייעצות ברורים וכו' נופל עלי...בכלל בעלי לא אוהב לדבר על הנושא אולי מפני שבעיית הפוריות נעוצה בו ולא בי... וזה מאוד מאוד קשה לי לעבור את כל זה לבד בלי תמיכה ועידוד ולהיות היוזמת היחידה. אם הדבר היה תלוי בו הוא היה מחכה עוד שנתיים ולא שהוא לא רוצה ילד אלא פשוט זה האופי שלו-כל עוד הדבר לא חשוב לו באמת הוא ידחה למחר וכנראה שזה לא ממש חשוב לו... דברתי איתו על זה, הוא הבין אותי והסכים איתי אבל לא חל שינוי בהתנהגותו. אני ממש מיואשת ומדוכאת וגם כועסת עליו.. אנו עומדים לפני תחילת טיפול נוסף וממש אין לי כוח להתמודד עם זה שוב, אני זקוקה למישהו לדבר איתו על כל החששות, פחדים וכו' מהטיפול ובנושא רגיש זה אני לא מרגישה בנוח לשתף מישהו אחר מלבד בעלי-והוא אינו נפתח כלפי ואינו רוצה בכלל לדבר על הנושא... מה לעשות???תודה על הפורום הנפלא!!

ד"ר אורן חסון
למדי אותו להבין במה הוא באמת עוזר
19.03.2006 • 19:12

עדידוש יקרה,
התאור שלך את חוסר התמיכה שלו בתקופה זו הוא דבר נפוץ למדי, למרבה הצער, בטיפולי פוריות. והדבר נכון גם כאשר הקושי בפוריות מגיע דווקא מצד הפיזיולוגיה שלו. יכולות להיות לכך כמה סיבות, כמו למשל שהוא פחות רוצה ילד ממה שאת רוצה, ואז הקשיים שמתרגשים עליכם מרתיעים אותו יותר. יכול להיות גם שהוא רוצה פחות לא בגלל סיבות אחרות, אלא דווקא משום שכאשר שניכם לא רוצים באותה מידה, הוא לא מרגיש אשם. ולכן אולי היה רוצה שגם את לא תרצי, ואז הכל בסדר, והוא בסדר. אלא שזה לא עובד כאשר את כן רוצה.ועוד יכול להיות אחד חשוב. יכול להיות שהוא (וכאן באה הכללה), כגבר טיפוסי, משוכנע שהוא לא יכול לעזור לך. הטעות שלו (ומכאן ההכללה – כי זו טעות נפוצה של גברים), היא שאם הוא לא יכול להקל עלייך באופן פיזי, אז הוא לא ממלא את תפקידו כבן זוג. ויכול להיות שלכן הוא מתרחק, כדי לא להרגיש כשלון גם בהבט הזה. הוא מרגיש שאת במצוקה, ויודע שאת עוברת תהליך, והוא אולי היה מת לעזור לך, אבל כשהוא לא יודע איך, ולא מרגיש שהוא עוזר, הוא מתוסכל ומעדיף להתרחק. וכנראה שאת צריכה להקל עליו, ולהסביר לו לגמרי במפורש שעצם העובדה שהוא בא איתך ומחזיק לך את היד, זו העזרה הכי גדולה שאת זקוקה לה. את רק צריכה מישהו להשען עליו ולבכות עליו, ולהסביר לו שזו עזרה ממשית, שזו העזרה היחידה שאת זקוקה לה,ושיקבל את זה אפילו אם הוא לא מבין אותך, ושזו עזרה שרק הוא יכול לתת לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083