ייעוץ זוגי לפני נישואים: מתי כדאי?
חוה
ייעוץ זוגי, למי, היכן, ומה לבדוק
⌄
שלום,
אני אומנם אינני נשואה, אך החלטתי עם חבר שלי מזה שנתיים שעלינו לפנות לייעוץ זוגי, מכיוון שלאחרונה התחלנו להיתקל בבעיות רבות, במיוחד לאור העובדה שהוא בחור מסורתי+ ואני חילונית.הבעיה היחידה היא שאינני יודעת אפילו מהיכן להתחיל לחפש יועץ זוגי טוב, מה עליי לברר לפני כן? כמה בערך עולה פגישה?והאם בכלל יועץ זוגי באמת יכול לעזור לנו בבעיות במערכת יחסים שנוצרו בגלל שהוא בחור מסורתי שמעוניין לקיים מצוות רבות ואני חילונית גמורה....נוסף על כך, אם יש יועץ זוגי טוב באיזור באר-שבע אשמח לדעת ולקבל המלצות.תודה מראש
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי לפני נישואים? כן. כדאי.
⌄
חוה יקרה,
ההחלטה להגיע ליעוץ זוגי גם לפני נישואים, במקרים שבהם זוג צעיר מבין שהתקשורת בינו לבינה אינה מלאה, היא בדרך כלל החלטה חכמה. יותר ויותר זוגות שעושים זאת, ומנסיון שלי עם זוגות רבים כאלה, בדרך כלל יש בהם המון פתיחות ללמוד. אני עצמי נהנה מאד לשוחח איתם, ויוצא מסופק מאד מכך שהתובנות שהם מקבלים הן משמעותיות מאד, והן עמוקות יותר, ומגיעות בזמן קצר בהרבה מאשר מה שקורה בזוגות ותיקים. וזו צידה נפלאה וחשובה מאד לתחילתה של דרך ארוכה.במקרה המיוחד שלכם, יש לוודא גם שאתם מוכנים לקבל את התנאים הכרוכים ביחסים המיוחדים שיהיו ביניכם, ולוודא שהשלמתם איתם, ושאתם יודעים למה לצפות. חשוב שזה יהיה לפני הנישואים. אבל לא אוכל לסייע לך בעניין חיפוש אחר יועץ באזור מגורייך.