ייעוץ זוגי לפני חתונה: מה לעשות?
פלוני אלמוני
מודעות עצמית
⌄
שלום רב,
אני ובת זוגי כבני 30 ועומדים להינשא חודש הבא, כבר לא מעט זמן שאני מרגיש שיש לנו יותר מידי מתחים וריבים. למעשה לא מרגיש יותר מידי רומטיות ממנה. אני מצידי כן טיפוס חם ואוהב ומפגין את הרגשות והיא ממש לא.לדעתי היא לא מודעת לכמה היא חסרה לי (וכבר דיברתי איתה על זה המון, היא כבר נאטמה לשמוע אותי נראה לי). היא יכולה להעיר לי לא מעט הערות על דברים שאני עושה או לא עושה אבל היא לא שמה לב שהיא עושה דברים הרבה יותר גרועים. לדוגמא, אתמול קמתי מארוחת הצהריים שלנו 5 דקות לפני שסיימה והלכתי לשטוף את הכלים, היא העירה לי שזה לא מנומס..לא תסביר לה שכבר נמאס לי שהיא רואה לאורך כל הארוחה טלוויזיה עם התוכניות שלה ואני בוהה בקיר כמו מטומטם. זה עוד נושא םעוט..יש הרבה יותר מזה..אני כבר מתחיל להיות מיואש..הרי בכל זוגיות יש את שלב ההתאהבות ולאחר מכן משחקי הכוחות..אני מרגיש שאנחנו שלב משחקי הכוחות והוא פשוט לא נגמר..ההתאהבות הייתה משהו כמו 3 או 4 חודשים ומאז עברו שמונה חודשים של משחקי כוחות..חסרה לי הזוגיות..חסר לי החום שלה וזה ממש מתסכל...זה כבר משפיע לי בכל שאר החיים..אני מגיע בלי מוטיבציה לעבודה..בלי חשק ללימודים (לפני סיום תואר שני ובעבודה נחשבת) . מבחינתה כאילו הכל בסדר..נורא חשובה לה הספייס..אפילו אם יום אחד לא ניהיה יום שלם ביחד היא יכולה לקבו עם חברה שלה וזה יראה לה הרבה יותר חשוב מאשר לראות אותי או לראות מה שלומי..היא מכורה לפייסבוק ולאינטרנט..הרגעים היחידים בהם אני מרגיש זוגיות זה בלילה שהיא מחבת אותי ושמה עליי ראש תוך כדי שינה..אבל שמגיע היום..אין עם מי לדבר ואין ממי לשמוע מילה אוהבת...תודה,אלמוני
ד"ר אורן חסון
ייעוץ זוגי רגע לפני החתונה
⌄
פלוני יקר,
אולי כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. עדיף מאשר להכנס למסגרת מחייבת כאשר אתה מרגיש כפוי כל כך. אני גם מבין את הקושי שבו אתה נתון עכשיו, שכן, אוטוטו חתונה, המחוייבות קיימת, כלכלית וחברתית, ואתה לא בטוח שאתה עושה את הצעד הנכון לא בגלל שאתה לא אוהב אותה, אלא בגלל שאתה חושש מאופי החיים המשותפים.דבר איתה. זה אמנם ייפול עליה כרעם ביום בהיר, אבל אמור לה שיש לך בעיה, ושאתה רוצה ללכת לייעוץ. לא לבטל את החתונה, לא לעצור את התהליך, אבל כן להרגיש בטוח יותר בחיים המשותפים איתה. אתה מרגיש שאין קשב הדדי, אתה מרגיש מחוץ לעניינים, ואתה זקוק לידיעה ששניכם מוכנים לשפר את הזוגיות, מבלי לאיים על עצם קיומה.גם אם זה ייראה מאיים ומפחיד, ולא מקובל, וכאילו "לא נכון להתחתן" אם יש צורך ביעוץ זוגי, היא צריכה להבין שיש בעיה, ושצריך לטפל בה. ומוטב לדבר על זה עכשיו מאשר חודש לאחר החתונה, אלא אם אתה רוצה לדחות זאת בחצי שנה. להערכתי, עדיף שהדברים יהיו פתוחים עכשיו, ובתנאי שלא יעיבו על החתונה, ועל מצב הרוח שלכם. וזה יעבוד אם תרגישו שזה "תחת שליטה", כלומר, שאתם באמת רוצים להיות ביחד.ומקוצר זמן, יכול להיות שכדאי יהיה לעשות רק פגישה משותפת אחת לפני, או לפחות להסכים עליה כבר עכשיו, ולו רק כדי להתוות תוכנית פעולה לאחר-כך.