מאבקי כוח בזוגיות: איך להתמודד?
רעות
בעל שתלטן
⌄
שלום
לךאני ובעלי נשואים 5 שנים יש לנו שני ילדים. עיקר הויכוחים שלנו הם בנושא מטלות הבית. אני עובדת במשרה מלאה שדורשת מימני הרבה לפעמים אין לי ממש כוח כל היום לנקות ולסדר אבל עושה זאת תוך כדי טיפול בילדים ובישול ארוחות וכו'. בעלי אוהב לעשות הכל הוא משתלט על כך חלקה בבית - יש קצת בגדים הוא עושה כביסה, יש קצת כלים הוא ישר שוטף, אני מבשלת הוא בא מתערב ובסוף דוחק אותי מהמטבח. לאחרונה נקלענו לקשיים כלכלייים הוא טוען שלי לא איכפת אבל בכל פעם שאני מנסה קצת להיות מעורבת הוא לא מסביר לי ויורד עלי שאני לא מבינה כלום. לכאורה זה טוב שהבעל עוזר בבית אבל אצלי הוא פשוט משתלט וטוען שאני לא טובה מספיק ולי לא איכפת. לפעמים אני כל כך עייפה כי אני קמה בלילה לתינוק שלנו (לפחות 3 פעמים) וקמה איתם בבוקר לארגן את כולם אני פשוט נירדמת בשעה מוקדמת אין לי כוח לכלום ואז יש לי אותו על הראש. אפילו את הקניות לבית הוא עושה כי הוא טוען שאני לא יודעת לעשות קניות. אני לא מצליחה להביא למצב של שלום בית אמרתי לא שאני יעשה הכל או שנחלק את המטלות בנינו, אני מרגישה שאין לי עם מי לדבר ושהוא משפיל אותי כל הזמן , אני אבודה לגמרי וחושבת לעזוב אותו אבל עצוב לי לפרק משפחה. איך אוכל לשנות את המצב? זה לא תמיד היה ככה....
ד"ר אורן חסון
שליטה
⌄
רעות יקרה,
יש לך בן זוג שצריך שדברים ייעשו בדרכו, ולפי לוח הזמנים שלו. לכן, או שהוא עושה זאת בעצמו, ולא יודע להאציל סמכויות, שמא דברים ייעשו פחות טוב, או שהוא אפילו עושה זאת, ומיידית, כדי לחנך אותך וכדי שתרגישי רע שאת לא עושה בזמן. התוצאה נטו: מאבקי כוח סביב המטלות, ותחושת השפלה שלך, שכן מה שלא תעשי לא יהיה מספיק טוב.אז קחי בחשבון שאת פחות "טובה" ממנו במטלות הבית, בין אם כי הוא קפדן במיוחד ושם לב לכל דבר קטן, ובין אם כי יש לו יותר פנאי וכוח. גם אם זה לא נכון תמיד, זה כנראה נכון בעניינים רבים הנוגעים לבית, לסדר ולדיוק בפרטים. אני בטוח, לעומת זאת, שאת טובה ממנו בדברים אחרים, כמו, למשל, וזה ניחוש שלי – יחסי אנוש (שזה לא אומר מספר חברים, אלא חברות ונתינה). השאלה היא רק איך מתמודדים עם זה? איך מביאים אתכם למצב שבו אולי תשתפרי במשהו, אבל בעיקר, למצב שבו הוא ילמד לחיות במצב שהוא קצת פחות ממושלם? ואולי, ילמד לקבל את בת הזוג הלא מושלמת שלו? ואולי, להבין שגם הוא לא מושלם, כי הרי הוא לא מצליח להגיע לשלווה ולשלום בחיי הזוגיות שלכם?התשובה לכך לא פשוטה כשצריך להתמודד עם זה לבד. חשוב, לכן, שתבחני את התשובה שלי, ותנסי להעריך את הזוגיות שלכם ואת היחסים שלכם לאורה. יכול להיות שבעזרתה, ובעזרת יצירתיות וסבלנות, תצליחי לנווט את עצמך בדרך הנכונה להורדת מתחים. אולי תצליחי, בעזרת שיחות, עשיות והבהרות, להוריד משהו מגובה המשימה העומדת בפניו, שהיא, בעיניו, החינוך שלך, ולעזור לו לרכך את האמירות שלו ואת הדרישות שלו. ואם לא תצליחי לבד, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. יכול להיות שהוא אפילו ירצה להגיע לשם כדי להראות לך כמה את טועה ולא בסדר. אבל, מצד שני, אולי הוא חושב שאתם (כלומר, הוא) יכולים לפתור הכל לבד. ובתנאי, כמובן, שתעשי מה שהוא אומר לך. העובדה היא שאת במצב די מיואש, ואני לא בטוח שהוא יודע עד כמה. ובעצם, עד כמה הוא איבד שליטה על מה שקורה לכם.