ייעוץ זוגי לבד: מה לעשות?
ע
משבר בזוגיות
⌄
שלום
אנו נשואים מזה כ- 15 שנה. התחתנו צעירים והפכנו להורים צעירים. יש לנו 4 בנים (13.5, 11, 9, 2.5).במשך השנים היחסים בננו ידעו עליות ומורדות אולם נראה לי (לדעתי) שהתבגרנו יחד. לאחרונה היחסים עוברים משבר. אישתי/בת זוגתי טוענת שהיא לא מרגישה נשואה. היא אפילו "התבדחה" אתמול שהיא אינה עונדת את טכעת הנישואים שלה. הסיבה למשבר הוא חוסר באינטימיות. האירוניה בזה היא שבמשך כל השנים אני זה שתמיד יזמתי בעניין הזה. עד כדי כך שבוויכוח שהיה בנינו זנושא לאחרונה, אמרתי שכבר אין לי את הכוחות להיות אינטימי עם גוויה (סילחו לי על הביטוי). כל "העבודה" תמיד נעשית על ידי. היא מודעת לעניין הזה אבל היא לי מוכנה לעשות דבר לפתור את זה. היא מסרבת בתוקף ללכת ליעוץ (בשנים הראשונות הלכנו ליעוץ). לי מוזר שהמשבר (שנוצר על ידה הוא בגלל העדר אינטימיות. היא אפילו אמרה לי שהיא לא מתכוונת ללכת למקווה (אנחנו שומרי מצוות) החודש כך "שאין בעיה". אם למקד את העניין, לאחר שנים ארוכות של בעיות באינטימיות, אני כבר נשברתי. אני כבר לא הולך לישון איתה אלה הרבה אחריה, או נכנס למיטה ורואה סרט. הסברתי לה את הצד שלי אך ללא הועיל. אני לא חף מאשמה אבל אני לא כזה בעל גרוע. אני מאוד מעורב בחיי הילדים. מבשל באופן קבוע, מנקה, מסוגל לשבת ולשמוע "איך עבר עליה היום". אבל תמיד יש עוד משהו שאני לא בסדר. כפי שאמרתי אני הצעתי בכמה הזדמנויות שנלך ליעוץ אבל היא מסברת בתוקף. אתמול אפילו זרקתי שאני לא יכול להמשיך ככה ואולי נתגרש היא אמרה שאים לה בעיה למשוך ככה למשך שנים למען הילדים.אני ממש אובד עצות, אני לא רוצה לפרק את החבילה (אני בוגר משפחה כזו) ואני יכול לומר היום שאני אוהב אותה אבל כך אני לא יכול להמשיך.אשמח לעצותע
ד"ר אורן חסון
ייעוץ זוגי לבד
⌄
ע יקר,
מצד אחד, אשתך אומרת לך שהיא מוכנה "למשוך כך עוד כמה שנים", ומצד שני, היא מפריחה כלפיך רמזים שנדמה לי שהיא מתכוונת להכין אותך בעזרתם למשהו. אולי לכך שהמצב הזה יימשך ושלא תצפה ליותר, ואולי לכך שהיא כבר לא רואה אתכם נשואים אלא באופן טכני בלבד, על מגוון המשמעויות הכרוכות בכך (ואל תשאל אותי מהן, כי איני יודע לאילו מתוכן היא מתכוונת). מצד שני, היא לא רוצה ללכת איתך ליעוץ זוגי.אני מציע שתלך לבד. אל תתבייש לעשות זאת. יכול להיות מאד שבהמשך היא תרצה להצטרף, ויכול להיות שהיא תרחיק את עצמה מכל התהליך הזה. אבל יהיה לך עוד מישהו, מקצועי, לחשוב איתו, לנסות לשנות דברים בזוגיות, לדעת יותר בקצב הנכון ומבלי להרוס יותר את מה שיש, ולקבל פרופורציות. יש סיכוי שזה יועיל, ואפילו ישנה בהמשך את הגישה שלה אליך. ואם גם זה לא יעזור, לפחות תדע טוב יותר היכן אתה עומד, וההחלטות שלך תהיינה שקולות יותר.