טיפול מיני לבד: עזרה עצמית וגישה לבעל

תאריך פנייה: 31.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תותי
זוגיות מתפרקת.
31.08.2010 • 13:56

אני ובעלי נשואים 4 שנים והיינו חברים 5 שנים לפני החתונה יש לנו ילדה מדהימה בת שנה.היתה בנינו אהבה שלא ניתן לתאר כולם קינאו בזוגיות ובחברות שהיתה לנו.כשרצינו להיכנס להריון גילנו שיש לבעלי בעיית זרע קשה ונאלצנו לעבור הפריות.תקופת הטיפולים היתה שנתיים והיא בהחלט היתה התקופה קשה ביותר בחיינו.הוא היה נורא לחוץ מכך שאינו יכול להביא ילדים בדרך טבעית ונורא מתוסכל לראות אותי מה שאני עוברת על מנת להביא ילדים.בעצם מאז אנחנו בקושי קיימנו יחסי מין, בתקופת הטיפולים וההריון היה אסור לנו ולאחר הלידה הוא נורא פחד ולא רצה.למרות שהייתי מנסה לפתות אותו ומתחננת שנעשה סקס כי לי מאוד היה חסר רק שהייתי מאיימת שאני יבגוד (בצחוק כמובן) היינו מקיימים יחסי מין שזה היה פעם בחודשיים והרגשתי שהוא לא נמשך אליי והוא היה גומר תוך 7 דקות ובזה זה היה נגמר.אני מרגישה שהוא לא נמשך אלי ושמאז הלידה (שהוא נכח בא) הוא לא מנסה אפילו להתקרב אליי.הוא טוען שקשה לו לעשות סקס כי הילדה איתנו בחדר ושמצידו אין טעם לעשות סקס כי גם ככה זה סתם והוא לא יכול להביא ילדים או שהיה אומר שאין לו כח כי הוא עובד נורא קשה.אני לפעמים מרגישה שהוא בוגד בי הרי איך בנאדם נורמלי יכול בלי סקס תקופה כזו ארוכה אני חושבת שעניין הסקס מאוד משפיע אלינו כי חוץ מזה אנחנו מסתדרים, רבים לפעמים על שטיות אבל הוויכוחים הרציניים זה רק על הנושא הזה.הצעתי לו ללכת לטיפול זוגי ביחד והוא לא יודע אם זה יפתור את הבעיות שלנו ולא ממש הסכים.הכי פשוט זה ללכת לרבנות אבל אני באמת אוהבת אותו ורוצה שלבתי תהיה משפחה שלמה ומאושרת והוא גם מאוד קשור אליי ולא חושב שלהתגרש זה נכון בשלב הזה.איך ניתן לפתור את הבעיה? והאם ניתן להחזיר את המיניות? אנחנו ממש רגע לפני פרידה אני מרגישה שאנחנו ממש מרוחקים ועם הזמן זה נהיה גרוע יותר

ד"ר אורן חסון
טיפול מיני לבד
01.09.2010 • 10:57

תותי יקרה,
עושה רושם שאכן יש לו בעיה נפשית, שאולי באה בשל הדימוי העצמי שלו שנפגע. הסרוב שלו לטפל בזה הוא אחד הסימפטומים, היאוש, שהוא תוצאה של המחשבה שבעינייך הוא כבר לא אותו הגבר איתו התחתנת. זה לא אומר שלא מגיע לו יותר, אלא זה אומר שצריך לעזור לו. מכיוון שהוא מסרב ללכת ליעוץ, אני מייעץ לך ללכת לטיפול מיני לבדך. כן, לבדך, עד כמה שזה נשמע מוזר. כמובן שזה יהיה אחרת, אבל דרך הטיפול תוכלי להבין יותר טוב מה עובר עליו, וכנראה גם איך לגשת אליו, ואולי גם איך לשכנע אותו להצטרף אליך לטיפול, בהמשך. אבל אם את רוצה להמשיך את החיים איתו, אל תוותרי, כפי שהוא עושה, והתחילי זאת בשביל שניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083