זוגיות תקועה: מה לעשות?
נועה
חוסר ודאות
⌄
אני יוצאת עם בחור כבר 8 חודשים. היו לנו עליות ומורדות... יכולנו להפרד כבר מזמן.אני לא יודעת למה אני מתעקשת ונשארת איתו.. תחילה חשבתי שזו בעיית תקשורת. היולנו מספר מריבות לגבי מגורים ביחד, בילויים משותפים ועוד. הקשר נשאר "תקוע" כלום לאזז. אני בת 31 ונכוויתי בקשר הקודם. אני מרגישה שקשה לי לתת אמון בבנאדם וקשה לילהתאהב בו. קשה לי להחליט אם הואהאחד בשבילי.אני נראית טוב מאד וצעירה לגילי, אך השעון הביולוגי החל לתקתק.אני לא יודעת מה עליי לעשות. האם עליי להפרד או להשאר?
ד"ר אורן חסון
מה לא כדאי? למה? כי יש אלטרנטיבה.
⌄
נועה יקרה,
את כותבת שהקשר נשאר "תקוע" ולא זז. מה זה אומר? שהוא לא מתקדם לקראת נישואים? שאת לא? האם זה הקשר שהיית רוצה בו? אם הסיבה היחידה שאת נשארת איתו היא השעון הביולוגי, זו לא הסיבה הנכונה. גם "עדיין לא", וגם בכלל לא. את צריכה תמיד לחשוב על זה שתמיד יש לך אופציות טובות יותר מאשר זוגיות רעה (אם זה המצב). למשל, ליצור הסכם הבאת ילדים עם גבר שיוכל להיות אבא טוב, גם אם תגורו בנפרד. עדיף בהרבה מאשר להתחתן עם גבר שתריבי איתו הרבה כשאתם נשואים, ושתמשיכו לריב אחר-כך כשתהיו גרושים. בעיקר, עדיף כך לילד. קבעי לך גבול של זמן, שאם לא תמצאי משהו אחר, תוכלי לחפש קשר מסוג כזה, ואולי מסוג אחר שיתאים לך.