ייעוץ זוגי: כשצריך לגשר על פער

תאריך פנייה: 27.04.2006 מס׳ הודעות: 8
חיפוש נושא
מיטל
בעיות בזוגיות
27.04.2006 • 14:12

אני בת 25 ובמערכת יחסים כבר 4 שנים עם בחור נפלא (לא נשואים). בשנתיים הראשונות הכל היה מושלם. לאחר שנתיים עברנו לגור יחד ואז התחילו קצת בעיות שעל צעד זה אנני מתחרטת כי שנינו גילינו הרבה צדדים באישיותו של האחר שלא ידענו עליהם וזה לימד אותנו לגשר גם על דברים שלא מסכימים עליהם או לפחות על חלקם (זה לא אומר שלא היו מריבות וויכוחים). אחרי שנה של מגורים יחדיו (בשנה ה-3 של הזוגיות ) כבר התחלנו לדבר על חתונה והבנו שזה הדדי, מאז עברה שנה נוספת ועדיין אנו גרים יחד. בתקופה האחרונה העליתי את עניין החתונה שוב בפני בן זוגי והוא טוען שהוא אכן מוכן מבחינה נפשית אך הוא לא רוצה כרגע כי: הוא לא מרגיש שאנחנו יציבים מבחינה כלכלית, ישנם דברים נוספים שאנחנו צריכים לפתור בינינו, וכו'.אני עושה את מירב המאמצים לנסות לגשר על דברים שאנו חלוקים עליהם אך לצערי אני מרגישה שהתשובות שלו הן תשובות מתחמקות ואנני יודעת מה לעשות כי מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו והוא עושה אותי מאושרת ואני רוצה למסד את מערכת היחסים שלנו אך לעומת זאת בגלל תשובותיו אני מרגישה שאולי עדיף לוותר וללכת כל אחד לדרכו למרות שזה מאוד יכאב לשנינו.אני רוצה להוסיף שהמשפחות של שנינו תומכות מאוד בעניין חתונה.אני פשוט אובדת עצות!...מחכה לתשובה.תודה רבה.

תוהה
לעבור לגור ביחד
27.04.2006 • 16:21

קראתי את מה שמיטל כתבה, וזה התחבר לי עם משהו שאמר לי פעם חבר טוב. לדעתו, אם בחורה מסכימה לעבור לגור עם החבר שלה, הרי שהם מפתחים מערכת זוגית דמויית - חתונה, ולגבר בעצם לא חסר שום דבר! אז למה שהוא יתחייב, בעצם?אני לא טוענת שזה המקרה, אבל יש בזה הרבה מן ההגיון. האם כך הדברים?

ד"ר אורן חסון
הוא לא מספק את הצורך החשוב שלך
28.04.2006 • 00:44

מיטל יקרה,
אני מבין שלמרות שגישרתם על קשיים רבים, הנקודה המרכזית שלא גישרתם עליה היא הנכונות שלו לספק את הצורך החשוב ביותר שלך היום, להתחתן. אם הנושא חשוב לך, ואת לא מוכנה למשוך את היחסים הנוכחיים שלכם עוד מבלי לדעת באופן ודאי יותר לאן הם הולכים, אז עדיף, לפני החלטה על פרידה, להגיע ליעוץ זוגי. יכול להיות שתגלו באופן ברור יותר שזהו פער ללא אפשרות גישור מעליו, ויכול להיות שתגלו שהיעוץ הזוגי הוא צעד שיהיה חשוב לכם מאד, הן בשל האפשרות למצוא פתרון כזה או אחר שיחזיק אתכם ביחד, לשביעות רצון שניכם, והן משום שיכול להיות שמתחת לויכוח הזה ישנה בעיה אחרת, שיש לפתור אותה, ואשר תוכל לשפר את התקשורת הזוגית שלכם באופן משמעותי, אם תחליטו להשאר יחדיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיטל
לא ילך ליעוץ..
28.04.2006 • 17:29

עוד לא דיברתי איתו על זה אבל הנני בטוחה ב100% שהוא לא יסכים ללכת ליעוץ זוגי בטענה שאנחנו לא נשואים וזה מיותר. מה אני אמורה לעשות? יכול להיות שזה רק מחזק את טענתי שהוא פשוט מתחמק וממציא תירוצים?

מיטל
לעבור לגור ביחד
28.04.2006 • 17:44

למען האמת כמה מחבריי הקרובים אמרו לי זאת גם היום וגם בעבר בזמנו לא חשבתי שכך הדברים לעומת זאת היום אני מרגישה שאולי יש משהו בכך, אז הצעד נעשה ואין להחזיר אותו אחורה......

ד"ר אורן חסון
לא ילך ליעוץ..
29.04.2006 • 21:37

מיטל יקרה,
אנא קראי את השיחה שניהלתיכאן, עם שרון והחבר שלה, בנושא דומה. אולי תלמדי גם משם משהו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיטל
לא ילך ליעוץ..
30.04.2006 • 09:31

אחרי שקראתי את השיחה של שרון נדהמתי. זה תיאר כמעט באופן מושלם את מצבנו.ממה שהבנתי משיחה זו שמאוד ממולץ ללכת ליעוץ זוגי , אני ינסה לדבר איתו ומקווה שיהיה טוב למרות שאני מכירה אותו היטב בכדי לדעת שהוא יסרב........

תוהה
לעבור לגור ביחד
30.04.2006 • 15:10

זה חלילה לא היה כביקורת, באמת מעניין אותי האם כך הדבר...