התנסות מינית בנישואין: סיכונים ואתגרים

תאריך פנייה: 27.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אודי
שאלה מורכבת
27.04.2006 • 17:48

שלום
ד"ר חסון,אני בת 29 נשואה כ 8 שנים + ילד, עם בעלי בסה"כ 11 שנה. הוא הראשון שלי בכל המובנים וכמו כן אני הראשונה שלו. בתקופה האחרונה בערך מלפני שנה התחיל לעלות על הפרק בין נושאי השיחה שלנו העניין של חוסר נסיון או התנסות מינית של שנינו עם פרטנרים אחרים. שנינו סקרנים מאוד בעניין אהל אין בדעתנו להתנסות בחילופי זוגות או משהו כזה בשום אופן, מכוון שאף אחד מאיתנו אינו יכול לראות את האחר בסיטואציה כזו.אבל לעומת זאת בעלי חוזר ואומר שהיה רוצה ששנינו נוציא לעצמנו את "הג'וק" הזה מהראש...( אבל שלא ניידע אחד את השני בפרטים.....) אני בעד... השאלה האם זה לא ישאיר לשנינו טעם של עוד?? מה עושים אם כן?? יש לציין כי שנינו מאוד אוהבים אחד את השני ורוצים להשאר ביחד. האם זו תהיה בגידה???

ד"ר אורן חסון
לפתוח נישואים באופן מבוקר, או לא?
28.04.2006 • 00:52

אודי יקרה,
בגידה היא מעילה באמון. לכן, תצטרכו להחליט בעצמכם איך לקרוא לזה. אני חושב שהכי נכון יהיה לקרוא לזה "התנסות מינית בהסכמה עם פרטנרים אחרים".ולשאלה אם זה כדאי: שאלה בעייתית. כי הבעיות הצפויות הן רבות: האם תהפכו את זה להרגל? מה יקרה אם צד אחד ירצה להמשיך והשני לא, ויהיה קונפליקט משמעותי בעניין? ומה אם אחד מכם יגלה שבן/בת זוגו אינם פרטנר מיני מוצלח במיוחד? ומה יקרה אם אחד מכם ירגיש שאולי הצד השני קבל סקס מדהים, ויגלה שאולי הוא עצמו לא היה פרטנר מיני מוצלח כל כך? ומה אם אחד מכם יתאהב בפרטנר מיני אחר? ומה יקרה אם צד אחד ירצה לדעת את הפרטים, איך תעמדו בזה? ואיך תעמדו בזה ללא קבלת פרטים?אני מבין את הרצון שלכם להתנסות, אבל גם מספר לכם על הסיכונים, ויש רבים כאלה. ההחלטות הן שלכם, ואם אתם רוצים לנסות ולהתנסות, ועדיין להשאר עם סיכוי סביר להשאר כזוג אחר-כך, אתם צריכים לעשות זאת באופן מחושב מאד, ומבוקר מאד, כדי למנוע פריצת גבולות או עימותים בין רצונות מנוגדים בעתיד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083