זוגיות: כבוד, איומים ושינוי

תאריך פנייה: 27.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיה
אהבה
27.04.2006 • 12:58

השאלה שלי היא כזאת אני נשואה 6 שנים , יש לי 3 ילדים ,השאלה היא שאין ביני לבין זוגי תקשורת חוץ מאשר הריבים על כול דבר קטן.הוא כול הזמן אומר לי שהגבר חייב לשלוט תמיד באישה והוא מדמה את האישה לנחש שלא אמור להרים את הראש אחרת היא מקישה ,הוא גם אומר לי שאני האויב שלו .עכשיו אני מנסה כול הזמן לתקן את המצב ולהתנהג אלוי הכי טוב שאפשר .* (אני עושא הכול בבית הוא חיי כמו בבית מלון ).השאלה שלי היא שאני מרגישה שאין לי כבוד בבית אין לי מילה ואני לא יודעת איך לשפר את היחסים בינינו.תודה מראש

ד"ר אורן חסון
מה זאת אהבה?
28.04.2006 • 00:34

מיה יקרה,
את צודקת. כנראה שאין לך כבוד בבית, ואין לך מילה בבית. אבל גם לך יש תרומה לזה. כי את אומרת שאת תעזבי את הבית, וכל הויכוחים נגמרים כך, ואת עדיין בבית. אז הוא יודע שמילה שלך היא לא מילה.מה שאני רוצה לומר הוא שכאשר את מאיימת, תאיימי במה שאת מתכוונת אליו, ולא במה שאת יודעת שלא תעשי. כי אחרת, באמת לא נשארת לך מילה.ומעבר לכך, את חיה עם גבר שובניסט, את נלחמת איתו על הצרכים שלך (לולא היית נלחמת, לא הייתם רבים), ואין לך זוגיות טובה. לשנות אותו כנראה שלא תצליחי ללא עזרה חיצונית (יעוץ זוגי למשל), אלא שאני בטוח שהוא לא ירצה שתלכי ליעוץ זוגי. אז תשקלי היטב אם הזוגיות הזו מתאימה לך, ואם כן, נסי ללכת איתו כדי "לשנות מבפנים" במקום ללכת נגדו. הרבה יותר קל לשנות את כיוון נסיעת הסירה כרצונך לנחיתה בנקודה מדוייקת על החוף, כשהסירה שטה עם הזרם, מאשר כאשר היא שטה נגדה. אפשר להשפיע לפעמים על הזוגיות יותר בקלות כאשר עושים זאת בחוכמה ובשקט, תוך נכונות לקבל חלק מהדברים, מאשר דרך ויכוחים והתנגדויות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083