ייעוץ זוגי: ילדים ומשבר

תאריך פנייה: 21.09.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
גרושים??
21.09.2013 • 22:59

דר' חסון שלום רב, אני בת 39 נשואה בפעם השניה לבחור בן 44 שגם לו אלו נישואים שניים, לו יש ילד בן 14 ולי בת בת 15.יש לנו ילד בן שנה משותף שחיכינו לו המון המון זמן. מאז ומתמיד לא הייתה כימיה בין הבת שלי לבעלי ולעומת זאת את הבן שלו אני אוהבת ומכבדת כאילו היה בני. בשבוע שעבר היה לי ויכוח עם בעלי על יחסו לבת שלי מכאן לשם הגיע לריב גדול בעקבותיו בעלי החליט למרוד בי שולל ממני דברים לא דואיג לצרכיו של התינוק וכו.. אני חייבת לציין שבעקבות הנישואים שלי עברתי לגור בביתו של בעלי במושב שכל משפחתו גרה סביבי. באחד הימים לאחר אותו ריב גדול ביתי שמרה על התינוק שלי בזמן שנכנסתי להתקלח ולאחר שסיימתי ראיתי את ביתי בוכה וששאלתי מדוע? ענתה כי בעלי ביקש את הילד ממנה, היא סרבה הוא לקח אותו בכח וביתי טוענת שהוא נתן לה מכה. נורא כעסתי וצעקתי למרות שהוא הכחיש בכל תוקף שהוא לא עשה זאת. זו מילה שלה נגד שלו. ואני באמצע חסרת אונים בעקבות אותו ויכוח הבת שלי שלחה לו SMS עם מילים נורא בוטות וקשות ואף קללות ללא ידיעתי. בעלי החליט לפנות למשטרה ולהתלונן עלי כי תקפתי אותו וכמו כן לפתוח לי תיק ברבנות. אני המומה וכואבת ואף מרגישה מושפלת. לעולם לא הגעתי למצב כזה, הייתה בנינו אהבה גדולה כימיה וכל מה שרק אפשר לחלום עליו בנשואים שניים. לא יודעת איך ממשיכים מכאן..שוב להעביר את הילדים מסגרת עד שהתרגלו..בנינו לנו בית לתפארת ועכשיו הכל התפרק. אם כל הכאב והקושי אני לא חושבת שיש דרך חזרה זה עבר את הקו האדום!!אשמח לקבל את חוות דעתך..שיהיה לך שבוע טוב

ד"ר אורן חסון
זעזוע?
21.09.2013 • 23:40

ליאת יקרה,
פרק ב', כאשר ילדים מעורבים בו, הוא לא פשוט. קראי בבקשה את המאמר שלי עלייעוץ זוגי לזוגות פרק ב', הרביעי מלמעלה.את קרועה בין הצורך שלך, בין הצורך של אישך, לבין הצורך של הבת שלך. ואם, נגיד, הבת שלך "המציאה" את הסיפור של ההכאות. ענישה וסנקציות כנראה לא יפתרו את הקונפליקט שבינה לבין בעלך, ואולי גם לא את הכעס שלו עליך. לבת שלך יש בעיה, וצריך ללמוד לפתור אותה בנפרד מהקשיים שבינך לבין בעלך. גם אם היא בסדר, רוב הזמן, עצם העובדה שהיא מבינה שהיא במרכז של עימות איתך, ושהיא גורמת לך עוול או שאת חושבת כך, מכניסה אותה למצוקה. כך שלא משנה מהי האמת, הבת שלך במצוקה וצריך לעזור לה. הליכה לטיפול עבורה, היא משהו נדרש ללא שום קשר לדבר אחר.ובאשר אליו: אם תצליחי לדבר איתו, ואם הוא מוכן לנסות ולחזור לחיים משותפים, אתם צריכים ללכת לטיפול זוגי. בלי זה, בעוצמות הרגשיות שבהן אתם נמצאים, יהיה קשה מאד לשקם את היחסים ביניכם. גם את כועסת מאד, ובכל זאת פנית אלי כדי לשקול אפשרויות אחרות. לכן, קחי בחשבון שהצעדים שעשה יכולים להיות נחרצים וסופיים, כי זו דרכו, אבל גם אולי קודם כל כדי לזעזע אותך, ושתביני עד כמה הבעיה שלכם היא בעיה. אם מדובר באפשרות השניה - לכו לייעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083