בעיות בזוגיות: פתרון באמצעות ייעוץ
שני
קצת חום ואהבה
⌄
ד"ר חסון שלום,
מה שלומך?
אני ובן זוגי (25, 32) יחד כבר 3 שנים.אתאר אותו קצת כדי שתקבל את תמונת המצב; הוא אדם חם מאד מבחינה ורבלית, אומר לי המון שהוא אוהב אותי וכמה אני חשובה לו וכו וכו שזה משהו שאני מאד אוהבת וחשוב לי לבטחום העצמי שנראלי לא בשמיים. כשהתחלנו לצאת הוא היה בטירוף, חיבק אותי ללא הרף, לא הפסיק להרעיף אהבה ולהשוויץ בי. למעשה ההרגשה שלי שהוא ממש "ראה " אותי. אחרי תקופה של חצי שנה הכל כאילו נרגע, ואז באה תקופה שאני מכנה "הנתק". הוא לא הפגין שום מגע פיזי אינטימי, פרט ליחסים. התייעצתי איתך בזמנו ואמרת שאולי אני צריכה ליזום יותר ולהראות לו אהבה וזה יבוא ממנו לאט לאט. אחרי המון השתדלות מצידי ושיחות ואפילו ריב והראיתי לו כמה שזה חסר לי (בדיעבד אולי שידרתי נזקקות?ואולי זה מה שדופק אותי היום? לא יודעת) דברים השתנו. היום, המילים לא השתנו, בבית הוא מראה אהבה פיזית אבל בחוץ לא.מפריע לי מאד כשאנחנו יוצאים שאני מרגישה ממש מיובשת. ההרגשה שלי, שהוא לא רואה אותי בכלל. אני מרגישה שמאד "נוח" לו, מרגישה כמו בנישואים של 10 שנים. הוא לא מחבק לא מראה שום אהבה אינטימית וזה כל כך חסר לי כי אני אדם של חום ומגע, בהתחלה חשבתי שכנראה הדבר הזה שאני חושבת עליו קיים רק בתחילת קשר ונורמלי שזה דועך אבל אני רואה יותר ויותר זוגות גם נשואים עם ילד מחובקים ברחוב, רואים שהם קרובים.מבחינתי הריחוק הפיזי הוא גם נפשי וקשה לי.נראלי שהוא לא רואה את זה כמוני. אפילו כשיצאנו למסעדה לחגוג 3 שנים..שוב הקור הזה.אני יודעת שהוא מאד אוהב אותי אבל מה קשה לו להראות את זה? נוצר מצב שאני מתמרמרת ואנחנו מתחילים לריב או שזה פשוט מבאס לי את כל היציאה, שזה מה שמעסיק אותי.שאלותיי: איך אתה מסביר את השוני מהבית לחוץ?(הוא לא ביישן ולמה הוא לא משוויץ בי?אני ניראית מעולה) למה זה ככה?מה הפער בין המילים למעשים?איך אפשר לשנות את זה?כי אם אני מנסה מעצמי לחבק וכו אני מרגישה מושפלת כי אני מקבלת יחס חזרה בדיוק ל10 שניות..הכל אפור ושגרתי..הוא אפילו לא שם לב לאיך אני מתלבשת אם השקעתי או התאפרתי וכו. אפילו כשאני מתלבשת לידו..לא מסתכל עלי בכלל..מה שפעם היה גורם לו להתעורר...מרגישה כמובנת מאליה כמו אוויר. ממש רע לי. בבקשה עזור לי.תודה רבה רבה
ד"ר אורן חסון
פתיחות רגשית
⌄
שני יקרה,
יש ביניכם בעיה, ויש דברים שלא עלו היטב על פני השטח. בדרך הזו שאתם חיים בה בשנתיים וחצי האחרונות, האהבה תמשיך אולי להתבטא ברצון לחיות ביחד, ואולי גם בשיתוף פעולה, כל עוד הכעסים והאכזבה שלך לא יבואו לידי ביטוי, אבל לא באינטימיות ובהבעת רגשות. חשוב מאד שתלכו לייעוץ זוגי כדי להציף דברים, כדי להבין אותם טוב יותר, וכדי ללמוד פתיחות רגשית, ואולי גם אינטלקטואלית. משהו קרה שם, וחשוב לפתור אותו.ראי בבקשה מאמר שכתבתי פעם עלייעוץ זוגי בתחילת הדרך(מאמר שלישי מלמעלה).