ייעוץ זוגי: טיפים להתמודדות עם מצבים מורכבים

תאריך פנייה: 13.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רועי
אישה במשבר - לא יודע איך לעזור
13.11.2011 • 08:52

שלום,
אני בן 34 נשוי +2.בחצי השנה האחרונה אישתי נמצאת במשבר מתמשך. מציינת קושי מתמיד בחיים, עם הילדים ואיתי. משפטים כמו "אני לא יכולה יותר", "אני אישה רעה", "אני רוצה למות" ועוד, יחד עם התקפי בכי. בלילות יש לה נדודי שינה, וכל רעש מקפיץ אותה.לאור המצב ניסיתי להתגייס, לתת יותר עזרה בבית (עם הילדים, עזרה בבוקר, לחזור יותר מוקדם מהעבודה, לא ללחוץ בעינייני סקס וכו'), אבל נראה לי שזה רק החמיר את הבעיה.אתמול נשברה ואמרה לי שהיא מקווה שהיא לא "חטפה" איזה מחלת נפש מאימא שלה. שאלתי, והיא אמרה שאימא שלה מטופלת ע"י פסיכיאטר (לא שזה אומר לי משהו - הבנתי שהאימא לוקחת כדורים שרשם לה פסיכיאטר).אישתי לא מוכנה בשום פנים ואופן לפנות לטיפול, לא יחידני ולא זוגי. המצב בלתי נסבל. אפילו אם נתעלם מהפן האישי שלי (אין יחסים, אין חום ואין שום זכר לזוגיות), אני לא מבין איך היא חיה עם המועקות האלה והלחץ הנפשי הזה.אני עובד בהייטק והיא מורה, ואין יותר מדי לחצים בתוך המשפחה (הילדים בסדר, אני משתדל לעזור ולתמוך ולא בא בדרישות, וגם היחסים עם המשפחה סה"כ תקינים).מה אני אמור לעשות??

ד"ר אורן חסון
ביחד
15.11.2011 • 00:18

רועי יקר,
עושה רושם שאתה עושה את הדברים הנכונים, ומאד יפה ועם הסבלנות והאהבה הראויים. העובדה שאמה מטופלת על ידי פסיכיאטר, ואפילו עם כדורים, אינה הופכת אותה לחולת נפש. תלוי מה הסיפור. העובדה היא שלפחות עם כדורים היא כנראה מתפקדת ביומיום.אלא שאשתך אינה מוכנה ללכת לטיפול. אולי מתוך הרצון שלא להיות, לפחות בעיני עצמה, כמו אמא שלה. יתכן שזה מאד מפחיד אותה. אני מציע, לכן, שאולי תלכו ליעוץ זוגי במקום. כך שגם אתה תהיה חלק מהתהליך. הסבר לה שהמטרה ביעוץ הזוגי היא ששניכם תוכלו להירתם ביחד כדי להקל עליה, וכדי שגם אתה וגם היא תבינו יותר טוב מה לעשות ואיך לעשות, ולטובת שניכם (!). גם אתה זקוק לעזרה הזו. וביעוץ זוגי, אפשר יהיה לקיים חלק מהפגישות בנפרד וחלק ביחד, לפי הצורך ובתאום לפי הצורך עם המטפל שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083