יחסי שכנים: איזון בין עקרונות ורווחים

תאריך פנייה: 29.05.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נושא אחר
יחס ללקוח
29.05.2011 • 11:52

שלום
אני חייבת עזרה מקצועית לגבי יחס ללקוח.אני מעצבת בתחילת דרכי.יש לי לקוחה שהזמינה אצלי עיצוב, אחרי שהחברה שאליה פנתה כדי שתספק לה את המוצר הכינה לה עיצוב שלא מצא חן בעיניה.מכיוון שעיצבתי לה בעבר ואנחנו שכנות, נתתי מחיר בדיחה.נפגשנו 4 פעמים. לקחתי מידות, העליתי את המצב הקיים, הצעתי 4 אפשרויות ואחרי שבחרה את הכיוון שלה פיתחתי אפשרות אחת.שלחתי אותה לחברה שתספק לה את המוצר. הם סיפרו לה שאני לא בסדר, עיצוב עם ליקויים וכו' והציעו שהיא תחזור והם יעצבו לה.עכשיו היא רוצה לשלם לי מעט מאוד, ואני אמרתי שאני לא יזמתי את ביטול העיסקה, אני מוכנה להמשיך עד שתהיה מרוצה ותשלם הכל. בינתיים לא שילמה כלום.אני יודעת שאתה רוצה להפנות אותי לעו"ד או בית משפט, אבל אני שואלת איך מבחינת יחסי אנוש ניתן לפתור את הבעיה.תודה מראש

נושא אחר
יחס ללקוח
29.05.2011 • 14:41

אגב, פניתי גם לחברה שתספק את המוצר, והם טוענים שגם להם היא עדיין לא שילמה וקיבלה כבר שירות, והם לא אמרו לה כלום על השירות שאני נתתי, זה פשוט התירוץ שלה למה היא לא רוצה לשלם.אני יכולה לוותר על הכסף, לא אתרושש, אני רק מרגישה שלאנשים כאלו אני תמיד מוותרת, והפעם החלטתי שלא אצא פראיירית.

ד"ר אורן חסון
יחסי שכנים?
30.05.2011 • 00:42

נושא יקרה,
כמו בכל דבר, לכל פעולה שאת צופה יש רווח ויש הפסד. אם תתעקשי, תרויחי לא רק כסף (שכפי שאמרת – יחסית ביקשת מעט), אלא לא פחות חשוב – את ההצהרה שלך לעצמך על כיוון פעולה ומגמה עסקית ומקצועית, של עמידה על עקרונות מקצועיים וכלכליים, ושל היכולת שלך לעמוד בקונפליקט בכבוד – ולכל אלה יש השלכה לעתיד, הבאה מתוך התדמית העצמית שלך בהבטים אלה.מצד שני, אלה אינם יחסי מעסיק-מועסק נטו, אלא גם יחסי שכנות. אם תתעקשי, את עלולה להפסיד משהו ביחסי השכנים. מכאן שאת צריכה לעשות את האיזון בין זה לבין זה. וממה שהיה, לטוב ולרע, ביחסי שכנות וביחסי עבודה – לומדים, וממשיכים הלאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083