ייעוץ זוגי: התמודדות עם לחצים לאחר חתונה

תאריך פנייה: 21.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיה
משבר
21.12.2010 • 15:32

שלום,
אני ובן זוגי יוצאים 4 שנים , התחתנו לפני כשבועיים. הסיפור מורכב מאוד אבל חשוב לי להדגיש שאנחנו מאוד אוהבים אחד את השני .שבוע לפני החתונה התנהגותו של בן זוגי השתנתה הוא נהיה מרוחק וקריר ובקושי החליף איתי מילה כמובן שהמצב הזה הלחיץ אותי מאוד ובשבת שלפני החתונה התעמתתי איתו ולאחר שיחה ארוכה הבנתי שייתכן שאנחנו עושים טעות ובן זוגי לא בשל לחתונה למרות שההצעה באה ממנו לאחר זמן רב.לאור לחצים רבים מצד שני המשפחות החתונה התקיימה והייתה שמחה מאוד והוא אפילו חזר לעצמו אבל מרגע שחזרנו לדירה שלנו ולשגרה הוא שוב נהיה מרוחק וקריר .השבועיים האחרונים היו מאוד לא פשוטים ואני לא יכולה לשתף אף אחד במצבי העגום .אנחנו מדברים על המצב וחשוב לי ללכת ליועץ / טיפול בן זוגי כמובן לא מאושר מהמחשבה ומסכים ללכת רק כי אני מבקשת , קשה לי מאוד לשאת את המחשבה של פרידה - גירושין בלי לעשות מאמץ אחרון ולנסות לשקם את הקשר שלנו .אודה מאוד להמלצתך כיצד להתמודד .מיה

ד"ר אורן חסון
לפתוח, לדבר, להתייעץ, ולהבין
21.12.2010 • 22:15

מיה יקרה,
הוא לחוץ, מן הסתם, ובמצב הנוכחי, כלומר, לאחר שכבר התחתנתם, את צודקת בבקשה שלך ללכת ליעוץ זוגי. אם הוא חושב אחרת, הוא היה צריך מספיק כוח לקום שבוע לפני ולבטל. יתכן שהוא כועס על הלחצים שהפעילו מולו, ואולי על עצמו שנכנע להם. בכל מקרה, מאחר שאתם כבר כאן – גם הוא עושה נכון שאומר לעצמו שזו דייסה שהוא בישל, ולכן הוא צריך לטעום אותה לפני שהוא מחליט להחליף אותה במרק. כלומר, בנכונות שלו ללכת ליעוץ.אחרי הכל – את לא יודעת למה הוא נלחץ, וכנראה שהוא גם לא אומר. יכול להיות שזה משהו הקשור בינו לבינו, ואולי משהו שבינו לבינך, או תובנות חדשות, או לחצים חדשים, וכדאי לבדוק אותם לפני שתאמרו נואש – לפחות כדי שתהיו שלמים עם הפרידה, אם זו תהיה החלטתכם בהמשך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083