זוגיות: למה את לא עוזבת?
מתוסכלת
לא יודעת כבר מה לעשות..
⌄
אני בת 20 וחבר שלי בן 19, אנחנו ביחד יותר משנתיים ועברנו המון בשנתיים האלה רוב הזמן גרתי איתו.חבר שלי משקר לי המון! ואני כל הזמן תופסת אותו והוא מכחיש למרות שאני מביאה לו הוכחות שהוא משקר.כמו שאגרטל יהיה מולנו והוא יגיד שלא.אני כבר לא יודעת מה לעשות.אני אוהבת אותו ולא רואה את עצמי בלעדיו, אני לא מסוגלת להיפרד ממנו.אני כל הזמן חוזרת ואומרת לו שאני לא יכולה לסבול שקרים ומעדיפה להיפגע מהאמת ולא מהשקר, כל השנתיים אמרתי לו את זה והוא כל פעם אומר שהוא לא ישקר לי יותר.הוא אומר לי שהוא אוהב אותי ואני לא יודעת אם להאמין לו כי ההתנהגות שלו לא מראה לי אהבה מצידו.אני כל כך מתוסכלת כבר כי אני לא מצליחה להיפרד ממנו.איך אני אגרום לו להפסיק לשקר?עליי להמשיך את הקשר איתו?, אם לא - מה אני יכולה לעשות כדי להצליח להתנתק ממנו?
ד"ר אורן חסון
קול צלול כדי לכעוס מספיק!
⌄
מתוסכלת יקרה,
מעניין למה את לא יכולה להיפרד ממנו. מדוע את מעריכה את עצמך כל כך מעט, כדי להיות עם בן זוג שאת לא יכולה להאמין לו? לא מגיע לך יותר? אם הוא משקר כדי להזיק לך, או כדי להסתיר ממך דברים שהוא יודע שמאד לא ימצאו חן בעינייך ושתעזבי אותו בגללם (שזה בערך אותו הדבר), זה אומר שהוא מתחמן אותך. התוצאה היא שבאמת את לא יודעת אם הוא אוהב אותך כשהוא אומר את זה. מה שאת כן יודעת הוא שהוא רוצה להמשיך את הקשר איתך, אחרת לא היה טורח. לעומת זאת, הוא לא טורח להיות ראוי לך באופן מעשי, אלא רק בדיבורים, ולכן את צריכה לשאול את עצמך למה שתרצי קשר כזה? הרי גם את מבינה שבאמת מגיע לך יותר מזה.וכל מה שאת צריכה כדי להתנתק ממנו זה לומר את זה לעצמך בקול צלול. שמגיע לך יותר. ולכעוס מספיק כדי לקבל את הכוח.