ייעוץ זוגי: התמודדות עם לחצים ומשבר
מיכל
האם להתגרש?
⌄
שלום,
אני בת 39 ,נשואה +ארבעה ילדים . אני ובעלי אקדמאים ובעלי עבודות מסודרות. בעלי לא רצה יותר משלושה ילדים, אבל אני התעקשתי ולפני חצי שנה נולדה לנו תינוקת מתוקה עם בעייה קלה הניתנת לפיתרון מלא על ידי פיזיותרפיה . מאז הלידה בעלי מטיח בפני האשמות יומיומיות. הוא טוען שהרסתי לו את החיים ושאני אשמה במצב של התינוקת (שאינו חמור כלל). הוא מריר מאד כלפי ועוקץ אותי בלי הרף . אני מבינה שברגעים קשים בחיים לא בטוח כלל שיתמוך בי ואני יודעת שהוא לא ראוי לי. קשה לי לחיות עם בן אדם שמפגין כלפי מרירות 24 שעות ביממה. אני בטוחה שיהיה לי קל יותר בלעדיו אך יודעת שאם אתגרש אאלץ לוותר אולי על הבית ולנתק את הילדים מסביבתם.איך אפשר להתמודד איתו ? האם יש סיכוי שירגע ויניח לי ? אין לי ציפיות ממנו. מצד אחד הוא מתיש אותי ומצד שני אין לי כוח להתחיל מהתחלה.תודה
ד"ר אורן חסון
כאשר ייעוץ זוגי יכול לעזור
⌄
מיכל יקרה,
משהו קשה לו מאד. את מאוהבת בבת הקטנה שלכם, והוא מרגיש שהעומס הכולל עליו גדול מדי. לכן קל לו יותר להאשים אותך, ואולי אפילו להרגיש שזה נותן לו צידוק "לברוח" מעשייה ומתרומה, כי קשה לו. כנראה באמת קשה לו, והוא נלחץ מכל זה רגשית ואולי גם מעשית. אני חושב שהדבר הנכון ביותר עבורכם כרגע הואייעוץ זוגי. עד עכשיו הייתם די בסדר, ועכשיו, בשל הלחץ הכולל, התחלתם להתפרק. חשוב שתעצרו את זה בזמן. את לא רוצה להיפרד ממנו. מה שאת באמת רוצה הוא קודם כל שהוא יפסיק להילחץ ולהלחיץ אותך. לכו לטיפול ביחד, ולימדו להפחית את הלחצים. זה באמת חשוב לשניכם, שלא לדבר על הילדים שלכם.