התנהלות זוגית: מה מקובל ומה לא
יפעת
יציאות של בן הזוג
⌄
שלום,
נושא שמאוד מציק לי, הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא ועזרתך.אני בת 27 ויש לי בן זוג בן 29. אנחנו לא נשואים וגם לא בדיוק חברים כרגע. זה בנתיים ביחד כזה על מנת לראות מה יהיה בהמשך איתנו. אנחנו מכירים המון שנים ויצאנו בעבר הרחוק וכעת זה מן ניסיון חוזר לראות אולי יצא מזה משהו בסופו של דבר.מבחינתו... ימי חמישי באופן קבוע לצאת עם חברים לפאבים/מסיבות ותמיד איכשהו זה מציק לי ואני מתאפקת לא להגיע למצב של ריב וכבר היו ריבים בעבר על הנושא הזה, זה לא ממש מקובל עליי אבל אני לא יכולה לעשות דבר בנושא ואולי אני טועה שאני מגיבה כך וכועסת ואומרת לו לא לצאת ואז אנחנו רבים.היתי רוצה באמת לשאול אותך מה דעתך בנושא ומה התדירות שבן הזוג צריך לצאת עם חבריו ביחס לבת הזוג? מאוד מעניין אותי לדעת זאת אחת ולתמיד.האם זה מקובל במערכת יחסים שבן הזוג יוצא למסיבות פעם ואפילו פעמיים בשבוע?אני רוצה לציין שאנחנו נפגשים מידי פעם בשישי(אבל לא כל שישי כי לפעמים הוא גם יוצא איתם בשישי. וזה משתנה כי לפעמים זה חמישי ושבת שהם יוצאים ושישי שהוא איתי בבית ולא תמיד אני והוא גם יוצאים ומבלים. לי אישית מאוד כיף איתו לרוב בשישי כי זה סופש יותר רומנטי וכו'. אני מבחינתי להיפגש כמה שיותר אבל אני יודעת שזה לא הכי טוב גם. איך זה אמור להיות? ובקשר לאמצע שבוע.. אנחנו גם נפגשים.. אולי פעמיים בשבוע.אשמח אחת ולתמיד לדעת בקשר לנושא הזה. המון תודה וחג שמח
ד"ר אורן חסון
יותר חשוב מ"מי צודק"
⌄
יפעת יקרה,
נניח לרגע, שהייתי אומר לך שמקובל שבן הזוג יוצא למסיבות ,פעם ואפילו פעמיים בשבוע. האם היית נרגעת? - אני מתקשה להאמין שאת פשוט רוצה "לדעת זאת אחת ולתמיד". אני כן חושב שאת רוצה בעיקר שאצדיק את עמדתך. לכן גם הקצנת את השאלה, מיציאה עם חבריו ליציאה למסיבות. לכן גם שינית, בשאלה שלך כלפי, את המעמד שלכם מ"לא נשואים ולא בדיוק חברים", ולשאלה ביחס ל"בת זוג".אני לא יודע מה אתם. אתם צריכים להחליט מה אתם. אין גם מה שמקובל או מה שלא מקובל. יש דברים שמפריעים לך, והשאלה אם תהיו בני זוג או לא תלויה אולי ביכולת שלכם להגיע לאיזו שהיא הסכמה באשר להתנהלות הזוגית שלכם. כך שאין כאן "אחת ולתמיד". יש מה שטוב לך ומה שטוב לו, ומה שאתם מוכנים או לא מוכנים לעשות או לוותר זה למען זה. ואם זה לא מתאים, אז אולי זה לא מתאים.אני מבין שקשה לך עם זה. את גם רוצה אותו, ושיהיה ברור שאתם בני זוג, ואת גם רוצה שהוא ישים אותך במקום הרבה יותר חשוב מכפי שנראה לך שהוא שם אותך כרגע, ואני לא יודע אם הוא רוצה מספיק כדי לעשות זאת, או אם את יודעת לבטא את הצרכים שלך באופן שהוא יוכל להבין אותך ולקבל אותך, מבלי שמה שאת אומרת יעורר בו התנגדות. כל זה הרבה יותר חשוב מ"מי צודק".