התמודדות עם אישיותו של בן הזוג

תאריך פנייה: 29.03.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דארמה
יחסים בעבודה פרק ב'
30.03.2013 • 00:29

שלום רב
ד"רפניתי אלייך בבקשה לעזרה, וזה די דחוף...אני מנסה להקים עסק עצמאי, ומצאתי עובד שותף נדיר בתחומו בתחום מקצועו, וזאת לאחר זמן רב של חיפושים....לצערי, אותו עובד/שותף מתחיל להציק, גם במן רמיזות כמעט כפויות וגם מול אנשים אחרים כאילו שאנו בקשר רומנטי או משהו, הוא קרב אליי פיזית גם שהוא מדבר הוא לא שומר על מרחק הגון, אני מנסה להתרחק כל פעם וזה פשוט לא עוזר. מעבר לכך הוא מתקשר ומדבר איתי ואני נחמדה וחברית איתו(כי אני אדם נחמד) , אבל אני גם אדם פרקטי, וזה נורא מציק לי, הוא מתחיל לספר לי כל מיני דברים אישיים שקורים לו, לא דברים עמוקים, אבל כאילו שאנחנו חברים. עכשיו....זה לא היה מטריד כל כך למשל אם זה לא היה נשמע כאילו שהוא חושב שאני חברה שלו או יוצאת איתו. כי הוא חושב ומתייחס לזה ככה משום מה, למרות שאני מנפנפת ומנסה כל פעם לסגור את השיחה. הבן אדם לא קולט את הרמיזות. הוא קולט ומתעצב ניתן לומר אבל אז שוב ממשיך ומנסה . הייתי גם שמחה להעזיב אותו מכל העסק הזה אבל לצערי , זה יפרק את כל מה שבניתי ואת כל העסק, הייתי מעדיפה שהוא פשוט יניח לי ויתרכז בעסק, אבל אני פשוט לא יודעת איך להעמיד אותו על מקומו בלי לעצבן אותו ואז ירצה לעזוב ועליי איכשהו למצוא פתרון . האם צריך להיות כנה ולהיות ישירה? לומר שאני חושבת שהוא מתקרב יותר מידי ושיתפוס מרחק? או שפשוט להיות ממש ממש קשה יותר ונגיד לומר לו שאין לי זמן לדבר עכשיו אני צריכה ללכת ולמצוא כל פעם איזה תירוץ...? מה דעתך?עזרה בבקשה!!!!!:(((

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם האישיות שלו
31.03.2013 • 01:39

דארמה יקרה,
בפעם הקודמת כתבתי לך שאת צריכה להיות מקצועית, אם את רוצה בהצלחת השותפות הזו. עכשיו אני צריך לומר לך שהבחור הזה צריך להיות מקצועי, כי את מנסה להיות. אני לא יודע אם הוא יכול. מה שאת עושה, ובצדק, זה להרים את המחסומים בהדרגה, עד שהוא יבין ויפסיק לחזר אחריך. אלא שעד עכשיו זה לא עבד. סימן הוא שהמחסומים שלך לא הורמו מספיק גבוה. לפחות לא בשביל האדם הזה. האם הוא מסוגל להבין מבלי להיפגע ולשבור את הכלים? אני לא יודע. אולי. ואולי לא.אני יודע שלא קל להיות אסרטיבית כשאת צריכה לדחות מישהו. כשאת חוששת לפגוע, קשה לדעת לומר מה שאת רוצה לומר במינון הנכון. הרבה יותר קל לנסות בעדינות, ואם זה לא עובד - לעשות זאת במלוא העוצמה עם הסיכון שהכלים יישברו. כשאת חושש מלפגוע, את לפעמים מעכבת את התגובה יותר מדי, ובסופו של דבר כשזה יוצא, זה יוצא חזק מדי. אבל את צריכה לומר זאת. האם את יכולה להשתמש בעזרתו של השותף השלישי שלכם? אני לא יודע. את צריכה להיות יצירתית ביכולת שלך לשים לאיש גבולות. אולי גם ביכולת שלך להתמודד עם האישיות שלו, מבלי להכנע לה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083