ייעוץ זוגי: האם זה הפתרון?

תאריך פנייה: 26.10.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יפה
האם להתגרש?
26.10.2009 • 10:08

שלום.
אני נשואה 9 שנים. אני ממש לא יודעת איך נכון יהיה לי לפעול. בעלי מצהיר שהוא לא בנוי למערכת זוגית, הוא מרגיש קרבן" שנקלע לנישואים-כי הוא היה צעיר דתי ולא הבין מה זו אישה, והוריו בעצמם אנשים עם מערכת מאוד קרירה ומרוחקת, והחברה בה גדל שידרה שצריך להתחתן צעירים. הוא לא טיפוס מחמיא או מפרגן, ולא קשוב בכלל לצרכיי הנפשיים.אבל כלפיי הילדים הוא מאוד חם ואוהב.אנחנו מנהלים שיחות מאוד עמוקות וכינות, ויודעים לצאת לבלות. אני מצידי כן קשובה, מפרגנת ונותנת כתף, אך הוא עסוק בעולמות משלו, וממש אטום כלפיי. מבחינתו יהיה נכון שניפרד ונשמור על קשריי ידידות, אבל לא ניפרד עכשיו אלא אחרי שנתארגן מבחינה כלכלית..מי יודע כמה זמן זה ייקח? אני לא מסוגלת להכיל את הסיטואציה ולא מבינה איך אני יכולה לחיות איתו ולקיים יחסים כשאני יודעת שהכל זמני.אנחנו 9 שנים בטלטלה ואני תוהה האם כדאי לי למהר להיתגרש או להמרח עם זה אני לא יודעת כמה זמן.(כי בעצם אני עדיין צעירה והחיים לפניי-בת28, וחבל לי לאבד זמן במערכת כזו)סליחה על האורך..

ד"ר אורן חסון
מה נותן טיפול זוגי?
26.10.2009 • 15:43

יפה יקרה,
אני חושב שאת עושה הערכה נכונה של המציאות. ייתכן שאולי איום שלך, כשאת מאמינה בו, להיפרד כבר עכשיו, יביא אתכם ליעוץ זוגי, דווקא כי הוא לא רוצה להיפרד, למרות שהוא גם לא מעוניין בזוגיות. אני לא בטוח שתישארו ביחד בתנאים שאת מספרת עליהם, אבל התהליך יכול להוסיף לשניכם משהו אחר. יש סיכוי טוב שהתהליך יבהיר לשניכם טוב יותר את היחסים ביניכם, יביא אתכם לדבר על דברים שאינכם מדברים עליהם (העובדה היא שאינכם מגיעים להסכמות), תגיעו להסכמה בדבר שינויים עכשיויים ובדבר קצב של שינויים עתידיים, ויביא את שניכם למקום טוב יותר מבחינה אישית, בין אם ביחד, ובין אם לחוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083