ייעוץ זוגי: גישה חלופית
רונית
זוגיות בקשיים
⌄
אף פעם יחסינו לא זרמו ולא היו קלים. ב- 3 השנים הראשונות להיכרותינו הרגשתי שאנו באים מעולמות ורקעים עם ערכים שונים ולא הייתי בטוחה שאני מתחברת אליו כ"כ. אך הוא העניק לי כ"כ הרבה אהבה וביטחון שהרגשתי שתמיד אוכל להיות "אני" ושתהיה יציבות בחיי.לאחר הולדת בבנו הראשון הכל השתנה. בתחילה הוא פשוט לא עזר (ומדובר בבחור שלא עובד כל יום ושלרוב מתעורר רק בשעות הצהריים). פעם כשביקשתי ממנו עזרה, הוא אמר -בשביל זה יש לך 3 חודשים חופש" שבעיניי היה מאד סמלי לרגשותיו. אח"כ זה גלש לעוד מקומות (זלזול וכו'). פתאום ראיתי אדם לגמרי שונה שממש פגע בחברות ביננו. התחלנו ללכת לייעוץ זוגי בו הבעתי הרבה תסכול וכאב שאולי התפרש כתלונות ואי שביעות רצון אצלו. זה המשיך והביא לריחוק מיני שבשילוב ל"תלונות" כנראה שחק אותו לגמרי.היום, כשנה ו- 3 חודשים לאחר לידת הילד הראשון אני עדיין בבית. (בעבר הצלחתי מאד בתחום עיסוקי - דבר אשר קסם ומשך אותו מאד, אך מאד רציתי בשינוי כך שבשל יכולתינו הכלכלית די חיפשתי את עצמי והרשיתי לעצמי לבדוק מה באמת אני רוצה לעשות). לא מזמן גיליתי שנכנסתי להריון, כך שהחלטתי פשוט לעשות משהו מהבית. לשמחתי, נראה לי שגם אהנה מעיסוק זה, כך שאצליח לתפוס שני ציפורים במכה אחת - גם להישאר עם התינוק ועם הבוגר בבית וגם לעשות משהו שיביא לי סיפוק במידה מסויימת.אך, נראה לי שהגענו למקום ממנו אין דרך חזרה. לאחר שהוא "השקיע" בי בשלוש השנים הראשונות להיכרותינו ולאחר ש"ספג" את תלונותי ודרישותי הנוראיים הוא משוכנע היום שהריחוק ביננו הוא אשמתי ואני חושבת שבשל היותי בבית ואינני ייצוגית ו"מוצלחת" כמו שחשב (אני סתם עקרת בית חסרת עמוד שידרה) הוא אינו מעריך אותי כ"כ ואפילו אינו אוהב אותי יותר.איך מצילים את המצב בנקודה זו?היינו בייעוץ זוגי לאחרונה אצל מישהי שונה מזו שהיינו אצלה (הרגשנו שהראשונה ממש לא מתקדמת וכי מצבינו רק הולך ומחמיר) והיא אמרה לי בפגישה אישית כי היא רואה בעיניו שהוא אטום ולא נראה שהוא יקשיב אם היא תאשר לידו כי הוא אכן צריך לעשות שינוי מצידו. שלמעשה השינוי חיייב לבוא רק ממני - שאוריד את הלחץ ושאחפש את האושר במקום אחר - או שזה יוביל לגירושין ואז בכל זאת אהיה מאושרת או שזה יחזיר אותו אלי כי אני מאושרת וחזקה בלעדיו.ניסיתי, אך אנו רק מתרחקים ונראה שכל מה שאני עושה כרגע לא משפר את המצב. האם יש אפשרות להציל את המצב בנקודה זו?
ד"ר אורן חסון
גישה שונה מהמקובל ליעוץ זוגי
⌄
רונית יקרה,
הייתם ביעוץ זוגי אצל שתי יועצות שונות. השניה סיפרה לך על התחושה שלה, שגם את וגם היא נכשלות בליצור אצלו שינוי רגשי. או שתצליחו למצוא יועץ זוגי שכן ימצא אליו את הדרך, אם יש כזו, או שכך ייראו היחסים ביניכם כאשר תחיו ביחד.במצב הנוכחי, כשכבר הייתם ביעוץ זוגי שנכשל פעמיים, לפחות לפי ההערכה שלכם, ובודאי שלפי ההערכה של בן זוגך, תהיה לו התנגדות לכל יועץ זוגי אחר, לפחות בתחילת הדרך. לכן, הייתי ממליץ לך, כאמצעי אחרון, להגיע ליעוץ זוגי לבד, וכזה שיוכל להדריך אותך בליצור שינוי בזוגיות שלכם ובהתנהגות שלו דרכך, ובדרכי נועם. זה דורש גישה שונה מהמקובל, כי היא תעסוק בתכלס, כלומר, בעשייה שלך ובתגובות שלו. להערכתי, בגישה זו יש סיכוי טוב יותר לשנות משהו.