חרדות בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 24.11.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
R
דילמה
24.11.2006 • 14:09

שלום רב
אני נשואה מזה כשנתיים יש לנו ילד ניפלא ואני מאוהבת בבעלי ללא עוררין. בעלי הוא פרטנר נהדר, אך אני כל הזמן עצבנית מכיוון שהוא בעל עיניים גדולות. בעיקר על אחותי. יש לי אחות יפייפיה והוא כל הזמן נועץ בה מבטים וממש מפשיט אותה וזה משגע אותי. אני שונאת להיות בחברתה למרות שאנו אחיות אוהבות וחברות, ואני נעשית עצבנית ומגעילה.שוחחתי איתו על זה כבר, והוא הכחיש ללא ספק בביטול מוחץ. אך זה ממשיך מה עושים? אני יודעת שאלו רק מבטים... אך הוא ממש חולם עליה. ולי זה מפריע.אנא עזרתך

ד"ר אורן חסון
המציאות, והמציאות שיוצרים
27.11.2006 • 00:09

Rיקרה,
לפעמים, ברגע שאת מעלה משהו לפני השטח, הוא הופך להיות יותר מציאותי ממה שהיה קודם. אני מבין מאד את הצורך שלך לדבר איתו על זה, כי זה נותן לך תחושה של שליטה במה שקורה במציאות, אלא שבמציאות, דווקא בכך שאת מעלה את זה על השולחן, את מגבירה את המודעות שלו לזה, ואת ההתנגדות שלו אליך. ובנוסף, כשאת חופרת בזה בתוך עצמך, את מעצימה את מה שיש. את לאיודעתשהוא חולם עליה, ואת לאיודעתשהוא מפשיט אותה במבטים. יש לך תחושה כזו, ותחושה כזו היא תערובת של מציאות ושל חרדה ושל תחושת מציאות סובייקטיבית הנובעת ממנה. כך שהחרדות שלך גם מעצימות את מה שאולי יש, וגם מזיקות לך, ודרך הנזק שהן גורמות לך הן מזיקות ליציבות הזוגיות שלך. קל לי לומר לך לרדת מזה, אבל אני בטוח שקשה לך מאד יהיה ליישם. נסי, ואולי דרך התובנה שכך עדיף, גם תצליחי. חפשי חברה נייטרלית שאינה קרובה לשניכם או לאחותך, שתוכלי לקטר לפניה אם תרצי ואם זה יעזור לך, ושם תוכלי להתייחס לזה בהומור ובציניות, אבל שמרי אותם רק שם. ואם תרגישי שאת נואשת, ועומדת לפני פיצוץ, אולי כדאי שתגיעי קודם לטיפול, כדי להתגבר. יותר עדיף...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
R
המציאות, והמציאות שיוצרים
29.11.2006 • 15:52

תודה