ייעוץ זוגי: בניית בית וזוגיות
rin
זוגיות ובניית בית
⌄
שלום,
אנחנו עומדים לבנות בית. אני יודעת שבנייה מהווה תקופה מאוד לחוצה ורבים מבין מכרי אף שקלו גירושין /התגרשו בעקבות כך.מיכון שהזוגיות שלנו היא לא הכי יציבה בעולם ואנחנו מאוד שונים בדעותינו, חשבתי שאולי כדאי לכתוב מעין "אמנה" עם כללים ברורים ביננו, מעין תאום ציפיות על דברים שעלולים לעלות ונפתור כבר עכשיו.האם יש לך רעיונות לגבי הכללים שכדאי שיופיעו ב"אמנה" שכזאת?על אילו נושאים בדרך כלל מתפרצים מתחים בבניית בית?מבחינתנו הוא זה שעושה את כל התוכניות והבחירות של הבית, לי חשוב רק להחליט איך יראה המטבח וכן שיהיה לי חדר ארונות גדול ומקומות אחסון רבים בבית.האם זה מספיק להסכים רק על כך?מודה לעזרתך.
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי במהלך בניית בית?
⌄
רין יקרה,
את מאד חוששת, וסטטיסטית את צודקת - זו תקופה מלחיצה, ולחצים עלולים לגרום לחיכוכים ולפעמים באמת גם לאוירה עכורה ופגיעות שנושאים אותה במשך שנים קדימה. האם בגלל זה תבטלו את בניית הבית? - כנראה שלא. כי בכל זאת אתם מקווים שיהיה לכם "גם וגם", כלומר, גם בית וגם זוגיות טובה שתעמוד בלחצים."אמנוֹת" בדרך כלל לא פותרות בעיות מהסיבה הפשוטה שהן מהוות תשתית מתמדת להשוואה, ולעשיית חשבונות קבועה של החריגות מהאמנות. ותמיד תהיינה כאלה, בעיקר אם תחפשו אותן. בכתיבת אמנה יש גם הצהרה מראש של חוסר אמון, ולכן אפשרות לדינמיקה שלילית.את בעיקר חוששת, כפי שאני רואה, מתהליך קבלת ההחלטות. אפשר להחליט החלטות גדולות ועקרוניות, כפי שכתבת, גם ללא כתיבת "אמנה". צריך להיות לכם דיאלוג פורה וטוב, ואמון ביכולת שלכם להתמודד עם חילוקי דעות שיהיו מדי פעם. אני מניח שכאן הקושי העיקרי שלכם ואולי לכן כתבת שהזוגית שלכם לא הכי יציבה בעולם. אולי לא בגלל שאתם שונים בדעותיכם כמו שכתבת, אלא בעיקר כי אתם לא יודעים להתמודד עם השוני הזה, ולוותר במקומות שהם פחות חשובים, ולדבר עוד על הדברים שהם יותר חשובים ואשר עליהם אתם חלוקים. ואולי כי אתם הופכים דברים לא חשובים לעקרוניים, כדי "להימנע מסחף" של ויתורים. אני כותב את זה כך, כי אלה המקרים הנפוצים של בעיות עם חילוקי דעות, ואולי לכן את חוששת.אולי כדאי לחשוב על תהליך של ייעוץ זוגי שיילווה אתכם בתחילת הדרך הזו, כדי ללמוד בדיוק את זה. להבין שיהיו לכם חילוקי דעות לא מעטים, ולחצים, וללמוד איך מתגברים עליהם. ויתכן מאד שאם תעשו זאת, בניית הבית תהפוך דווקא למנוף שיישפר את התקשורת הזוגית שלכם, ויקנה לכם הרגלים של תקשורת והתמודדות טובים בהרבה ויציבים בהרבה לאורך זמן, מאלו שיש לכם עכשיו.