ביטחון עצמי בזוגיות: להתמודד עם חוסר שלמות

תאריך פנייה: 27.06.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
קשר שכזה
27.06.2013 • 10:38

שלום
ד"ר,אנסה לקצר כמה שיותר.אני וחבר שלי כבר חצי שנה ביחד.אנחנו בגיל ה20+.הוא בן אדם מדהים, חברותי, כולם אוהבים אותו. הוא אוהב ומכבד אותי מהרגע הראשון, הוא בן אדם לפני הכל. ותמיד מכבד כל אדם.אני בחורה די מתוסבכת, ביישנית וחסרת בטחון. מאז ומתמיד הייתי בן אדם שאוהב להתבודד ואף פעם לא היו לי הרבה חברים. תמיד הייתה לי את החברה האחת שהבינה אותי, ואף פעם לא התחברתי עם אנשים.הוא בדיוק ההפך ממני. תמיד אוהב חברה, יש לו המון חברים שאוהבים אותו.הוא מציאה בשבילי, וזה נס שהוא בכלל נתן צ'אנס למישהי כמוני.ידוע לי ולו מההתחלה שזה לתמיד. יש לנו חלומות גדולים ביחד. יש אהבה עצומה...אבל, כמו בכל קשר, יש בעיות.1. אני לא מסתדרת עם החברים שלו.כמו שציינתי למעלה אני בן אדם דיי ביישן ומתבודד. לא חברותי בכלל. אני מנסה לחייך שאני איתם כמה שיותר אבל אני תמיד בשקט. תמיד מחפשת תירוצים לא לבוא למפגשים, והוא כבר חצי שנה סובל את זה. מקווה שאתחיל להסתדר איתם אבל זה לא קורה כבר כמה חודשים.ובכנות, אני לא יודעת אם זה יקרה אי פעם. הם לא הסגנון שלי, איתו הסתדרתי כי זה משהו אחר, הוא גבר וזאת אהבה. אבל הם מסוג האנשים שההפך ממני. חברותיים, אוהבים לצחוק.2. יש לי הרבה מרגעות, אני רגישה ונפגעת מכל דבר קטן, אני מתוסבכת. והוא סוג של מושלם. אף פעם לא טועה, תמיד עושה את הטוב ביותר. בכל החצי שנה שלנו רק אני טעיתי וביקשתי סליחה. הוא פשוט אף פעם לא טועה!!! וזה מעולה. אבל זה גם מרתיע. כי אני תמיד יוצאת ה"אשמה".הקשר הזה הוא מתנה בשבילי, אין אדם שיאהב אותי יותר ממנו. ברור לי שהוא אהבת חיי כי וויתרתי על הרבה בשבילו (כמו על החלום שלי לטיול הגדול).מה עליי לעשות? זה אוכל אותי מבפנים.אני סובלת בשקט כי אני אוהבת אותו. לא רוצה לאבד.אשמח אם תתן ייעוץ.תודה

ד"ר אורן חסון
לאהוב אי שלמות
30.06.2013 • 17:29

שרון יקרה,
את אומרת בעצם שאת מאבדת ביטחון מול החברה שבה הוא נמצא, שזה אומר גם החשש שמא הריחוק שלך ירחיק את החבר שלך. את גם לא בטוחה בהחלטות ובשיקול הדעת שלך, וגם כאן - את מאד חרדה מההשפעה שתהיה מכך עליו. שאולי יום אחד "יבין שטעה". אבל את מבינה את האבסורד שבזה? והרי כתבת בעצמך ש"הוא אף פעם לא טועה!!!"אז אולי גם עכשיו הוא לא טעה, ואולי הוא רואה בך את מה שקיים באמת, גם אם את לא רואה את זה. והוא כנראה רואה מדוע את טובה ומתאימה לו. ובכל זאת, את סומכת יותר על עצמך מאשר עליו, וחושבת שהוא טועה בעניין הזה, ואת לא, וזה מפחיד אותך.אולי כדאי שתפתחי את עצמך לדברים הטובים שהוא רואה בך. גם אם את לא מושלמת, ואולי אפילו הוא לא רואה בך כמישהי מושלמת, אבל הוא כנראה בכל זאת חושב שאת מתאימה וטובה לו. אז אולי כדאי שלא תחפשי בעצמך שלמות, כי לא תמצאי אותה, אבל תפחדי פחות מלהיות לא מושלמת. יהיה לך יותר קל, ותלמדי שאנשים יכולים לאהוב אותך גם כשאת לא מושלמת, בדיוק כמו שהם אוהבים אנשים אחרים שאינם מושלמים. לפעמים אנשים מעדיפים אי שלמות, אגב, אולי כי דווקא שלמות מפחידה, ועם זה את בודאי יכולה להזדהות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083