ייעוץ זוגי: אל תוותרי באמצע
נשואה23
מבולבלת:(
⌄
אני בת 23 ובעלי 28 התחתנו לפני פחות משנה כשהייתי בחודש שלישי להריוןיש לנו תינוק בן חודשייםאני אוהבת מאוד את בעלי אבל אנחנו שונים בקיצוניות הוא בן אדם שיטחי וקליל ואני קצת כבדה ורגישהיש לנו בעיות בתקשורת הרבה פעמים אני מרגישה לבד ואומרת לו את זה הוא מתעצבן ולא מבין אותיהוא אומר שהוא לא יודע להראות אהבה ומסתפק בלהגיד לי אני אוהב אותך אל תדאגי הכל בסדר,בנוסף אנחנו מקיים יחסי מין פעם בשבוע מה שהיה שונה מאוד לפני החתונה,אני מרגישה שהוא חושק בי פחות,אני בחורה שנראת טוב ומקבלת המון מחמאות ודווקא איתו אני מרגישה חוסר ביטחוןלפעמים אני מרגישה שאני חונקת אותו ורודפת אחריו כל הזמן ושזה מכביד עליונראה לי שלפעמים הוא גם מסנן אותי בטלפון בזמן העבודהבראש שלי דימיינתי תא משפחתי שלם של אהבה והבנה קשה עליי ההרגשה הזו שאני לבדי,אני חושבת לפעמים על גירושים אבל הפחד הורג אותי,איך אני אסתדר לבדי עם תינוק קטן שאני בעצמי ילדה עודובנוסף אני אוהבת את בעלי מאוד ויהיה לי קשה בלעדיואבל אני לא רוצה להעביר את החיים שלי בנישואים קריםהתחלנו ייעוץ זוגי ביוזמתי אבל הוא מזלזל וחושב שזה טיפשי ושהכל בסדר בנינומה לעשות?:(
ד"ר אורן חסון
לא לוותר, ולעמוד על כך שזה חשוב
⌄
נשואה יקרה,
אם התחלתם יעוץ זוגי, זה טוב. אבל אל תוותרי לו אם הוא ירצה להפסיק. מאחר שהיועץ הזוגי שלכם (או היועצת) מכיר אתכם טוב יותר, בקשי פגישה לבד, והסבירי את המצוקות שלך אם את חושבת שהן אינן עולות בעוצמת החשיבות שאת מייחסת להן. וזה תהליך שלוקח זמן. אל תוותרי באמצע. את לא באמת רוצה להתגרש, את רוצה שיהיה טוב יותר. אז עבדו על זה, ונסי להסביר ליועץ שלכם שאת לא אוהבת גם את העובדה שבן זוגך מזלזל בצורך שלך. כי בלי שהוא יבין שמה שהוא רציני בשבילך הוא רציני גם בשבילו, זה לא יעבוד.