ייעוץ זוגי אישי: איך להתקדם?

תאריך פנייה: 02.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מגדלנה
בעלי שתלטן
02.09.2011 • 14:16

אני בת 35נשואה כבר 12 שנים+ 3 ילדים, עובדת בתפקיד טוב ויש לי משכורת גבוהה. הבעיה שלי עם בעלי היא שהוא שתלטן שחושב שהוא מרכז העולם, אדם ביקורתי ביותר גס רוח, מזלזל בי וכל הזמן במצב רוח עצבני . חשוב לו מה הוא מרגיש, מה הוא רוצה ואם הדברים לא נעשים לפי ההוראות שלו הוא מקלל ומשפיל אותי .ישנםם ימים שהוא עדין ומפרגן אך לא להרבה זמן! יזה לא הכל הוא תמיד מרגיש מאוים, חשדן , נותן הוראות מה לעשות ואיך לעשות ! יש לציין שאני באמת אוהבת אותו אבל קשה לספק אותו אני מרגישה נחנקת והוא ממשיך להעביר מסרים כאלו שאני הרכוש שלו. את המשפחה שלי הוא לא סובל תמיד מדבר עליהם ברע, למרות שהם מכבדים אותו, הוא דורש במפורש שאני אתנתק מהם. חשוב לציין שהוא טוען שהוא אוהב אותי ולא רוצה להיפרד. בשנתיים האחרונות המצב שלו הדרדר וכבר קשה להתמודד עם השתלטנות והאגואיסטית שלו. מה שמטריד אותי זה הילדים, הם מאד אוהבים אותו , הוא מאד מפנק אותם ואם ניפרד יהיה לי קשה להתמודד איתם. הצעתי לו לפנות לטיפול זוגי אך הוא סירב ואומר שהבעיה היא אצליאני ממש צריכה את העיצה

ד"ר אורן חסון
אחריות. על טעויות, ובכלל על הזוגיות
04.09.2011 • 00:04

מגדלנה יקרה,
אם כך, לכי ליעוץ זוגי לבדך. אם הוא יתנגד, תגידי לו שלאחר דבריו, את חושבת שאולי הוא צודק, והולכת ליעוץ כדי לבדוק את זה, וכדי לתקן. אם תעשי זאת, תלמדי שיש הרבה דברים שאת יכולה לעשות לבד, כך שישנו גם את ההתנהגות שלו. זה אולי יתסכל אותך בדרך, שהוא לא מוכן להתאמץ בשביל הזוגיות, ובעיקר אולי שהוא לא מוכן לקחת אחריות על טעויות. אבל אם חשוב לך יותר שהזוגיות תהיה טובה, תלמדי שהתחושה של מי צודק ומי לא חשובה פחות. חשובים יותר הרצון לעזור זה לזה, והכבוד ההדדי. ואת יכולה ללמד אותו לעשות זאת, גם מבלי שיידע שעשית זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083