ייעוץ זוגי או טיפול פרטני?
מרב
טיפול זוגי אל מול טיפול יחידני
⌄
שלום,
ואני וחבר שלי 6 שנים ביחד, מתוכם גרים שנה ביחד.בחצי שנה האחרונה נתקלנו בקשיים בזוגיות שקשורים לחוסר החלטיות שלי לגבי העתיד ומה אני רוצה מהקשר, ובכלל מהחיים. חשוב לציין שהזוגיות עצמה בסדר גמור.אני חושבת שאנחנו צריכים טיפול זוגי. השאלה מתי הטיפול הוא יחידני (כי הבעיה בעצם היא אצליף אמנם איתו, אבל אצלי) ומתי פונים לטיפול יחדני? ואולי גם וגם?2 פרטים טכניים שחשוב לי לציין: 1. אני סטודנטית ולכן הנושא הכספי מאוד מעיק עלי 2. אני לא מכירה אף אחד שיכול לתת לי המלצות. איך מגיעים למישהו ספציפי?תודה.
ד"ר אורן חסון
טיפול לסטודנטית
⌄
מרב יקרה,
אם את מדברת על כך שהזוגיות עצמה בסדר גמור, אז כנראה שאין צורך ביעוץ זוגי. השאלה היא מה בדיוק "בסדר גמור"? האם זה אומר שאתם לא רבים? זה לא מספיק. אם את לא רוצה אותו מספיק, ולא נמשכת אליו מספיק, או משועממת בחברתו, או לא מעריכה אותו, כל אלה הן בעיות זוגיות, לא רק אישיות. ואז נשאלת השאלה מה את רוצה...אם את רוצה לבחון את הזוגיות הזו, ולתת לה צ'אנס, בקשי לך ייעוץ זוגי. אם את מתלבטת ביחס לזוגיות ורוצה לבחון את הדברים עם עצמך, ובאופן עצמאי, לכי לטיפול פרטני. גם כדי לדבר, וגם כדי לקבל פרופורציות, לפני שתחליטי מה את רוצה לעשות.טיפול היום עולה כסף, ולפעמים לא מעט, אלא אם את עושה זאת במסגרות של קופת חולים. לך, כסטודנטית, יש עוד אופציה נוספת, והיא דרך מוסד הלימודים שבו את לומדת. לפחות במסגרת האוניברסיטאות שאני מכיר, יש תמיכה פסיכולוגית לסטודנטים, שעד כמה שאני יודע היא חינמית. בדקי זאת.המלצות זה קשה, כי זה תחום שהוא משווק פחות בהבט הפרסומי שלו. את יכולה לפנות אלי במייל, בצרוף מקום המגורים שלך, ואולי אוכל לעזור לך (do@orenhasson.com).