השקעה בזוגיות: מעשים מספרים
תמי
מה מריח כמו דג..הוא באמת דג?
⌄
ערב טוב. אני זקוקה לעזרתך . אני בקשר עם בחור כבר חודש וחצי. אני בת 35 והוא 34. בהתחלה הכל זרם מצויין . בפגישה הרביעית אמר שהוא מאוהב בי. אני כמובן מעדיפה לא להקשיב למילים, אלא למעשים. והאמת..הבחור הראה לי שהוא מאוהב בי, גם הראה לי שרשם אותי בפון שלו כ "נסיכה שלי" וכך הוא גם קורא לי. מדבר איתי על העתיד וכו', שהוא חושב על חתונה וילדים .. הבעיה התחילה כששכבנו..אחרי חודש של הכרות שכבנו , ולאחר שאמר לכולם שאנחנו זוג . הוא מתקשר פחות, אבל עדיין אומר שהוא מאוהב בי ומתגעגע ושזה מתסכל אותו שלא יוצא לנו להיפגש כי הוא עמוס עבודה (זה באמת כך) אם בהתחלה נפגשנו 3 פעמים בשבוע, היום כבר חלף שבוע וחצי מאז הפגישה האחרונה שזה בעצם היום שבו שכבנו לראשונה. הוא תמיד מבטיח לי שיתקשר, והוא לא. מקודם הוא התקשר ואמר שרק עכשיו חזר מעבודה והוא חייב מקלחת והבטיח שיתקשר שיסיים, כשסיימנו את השיחה ראיתי שהתחבר לפייס..כמובן שבסוף הוא לא התקשר אליי, והדבר נעשה כבר כמה פעמים, כאילו זה מן הרגל כזה להבטיח ולא לקיים. לפני יומיים קבענו להיפגש לאחר ששבוע לא ניפגשנו. הבחור התקשר אליי אחרי שעתיים (בדיוק) והתנצל חצי שעה ואמר שהיה אצל חבר ולא הרגיש את הזמן. ובכלל..מאז ששכבנו הוא מוסיף בקצב מסחרר לפייסבוק הרבה בחורות עם בקיני. אני מרגישה שיש הבדל גדול בין מה שהוא אומר לי להתנהגות שלו. אני שואלת את עצמי... עם הבחור לא מעוניין אז למה הוא טורח להתקשר אליי כל יום ולהגיד שהוא מתגעגע, ושאני הנסיכה שלו? ומצד שני לא מתחברים לי המילים להתנהגות שלו.1. לא ממהר להיפגש2.לא מקיים הבטחות3.מבריז4. הפחית משמעותית את הטלפונים5.מעדיף את הפייסבוק על פניי ועוד משקר לי6. מוסיף הרבה בחורות לפייס.ובכל זאת אומר שהוא מת מגעגועים, בכל זאת מספר לי על החוויות שלו מהעבודה ( בעיקר על זה שהוא מת מעייפות, אולי כדי לא להיפגש איתי) וטורח להגיד שהוא מאוהב בי ומת עליי.אני ממש ממש ממש זקוקה לעזרתך, להבין מה הולך פה מתחת לאף שאני לא מסוגלת להבין לבד..
ד"ר אורן חסון
דג...
⌄
תמי יקרה,
בחודש וחצי יש מעט מדי "מעשים" מכדי לדעת אם ומה הוא באמת חושב ורוצה. השקעה בתקופה קצרה זו השקעה שגברים יכולים לעשות רק כדי להשכיב מישהי. כנות אפשר לראות, אם כי באופן מוגבל, ויש לתמוך אותה בסימנים אחרים עד שתכירי היטב את האדם. "מעשים" צריכים להימדד לאורך זמן, כי משך ומידת ההשקעה יהיו תואמים למה שהם רוצים להשיג, ולכן מן הסתם אנחנו (גברים כנשים) משקיעים יותר במי שאנחנו רואים בו פוטנציאל לרווחים לאורך זמן, כלומר, לחברות ארוכה, לאהבה ולנישואים.אם את לוקחת את מה שכתבתי כאן כדי למדוד אותו, את אומרת שהוא עשה את ההשקעה שלו בחלק הראשון של היחסים שלכם, ועכשיו,אחרי היחסים האינטימיים שביניכם, הוא הולך ומתפוגג. יתכן שיש לו קשיים אובייקטיביים שאת לא יודעת, אבל ככל שעובר הזמן והוא משקיע פחות ופחות, את צריכה להבין מתוך זה שהוא כנראה לא רציני ביחסו אליך. ואם את מקבלת ממנו מסרים כפולים, אכן, כפי שאמרת, שימי לב למעשים, ולא לדיבורים. כלומר, שהוא מתכוון ברצינות, ולא רק אומר כדי לייבש אותך על אש קטנה, שאותה אולי ירצה מדי פעם להחיות. השתמשי בקרטוריון שלך עצמך, של המעשים, כדי לדעת.