יחסים רעילים: מה לעשות?
ורוניקה
מצוקה
⌄
שלום
דר' חסון!מה עושים כאשר בן הזוג רוצה לעזוב את המגורים המשותפים (הוא גר אצלי) לאחר שנתיים וחצי ביחד בגלל ריב עקרוני שהיה בליל שבת?עד לאותו יום הייתי חולה והוא דאג לי וטען שהוא אוהב אותי והתנהג כחבר אוהב מביןומתחשב וזה לא הסתדר לי איך ואחרי הריב הוא נסע לאחותו עד מוצאי שבת בלי להתקשר אפילו פעם אחתחזר הביתה וישן בליל שבת בדירה ודיבר איתי רק היום וטען שהוא מחפש דירה עד סוף השבוע ואם לא ימצא ילך לגור אצל אחותו2 הדברים העקרוניים שהוא לא מוכן לוותר זה - 1.הוא לא רוצה שום קשר עם משפחתי (פרט לאחותי שהוא מחבב ומוכן לנסוע אליה) בגלל התעלמות הפגנתית של בעלה של אמא שלי ממנו מזה שנה וחצי וכמה שניסיתי שיתלוה אלי לארוחת חג ביום שישי לא עזר לי והוא התעקש וטען שהוא לא מוכן לראות יותר את פרצופו (דווקא עכשיו שבעלה של אימי רוצה להתפייס הוא מתבצר בעמדתו)2.כל ענין מיסוד הקשר - הוא לא רוצה להתחתן והוא מציין כרגע - למרות שהוא בן 37 ואני 41- עד מתי לחכות?האם הייתי צריכה להרפות עד שכבודו יחליט בקשר ל-2 הדברים העקרוניים האלה או שלא לוותר על כך שהוא מתנתק ממשפחתי ולמעשה זה מזלזל בי ופוגעביקשתי ממנו לשמור על אוירה לא עוינת עד שהוא עוזב והוא הסכים אך ביקש שאניח לו לנפשובכל זאת מציק לי העניין איך אפשר לגבש החלטה בגלל ריב ולשכוח אהבה של שנתיים וחצי כאילו אין לה חשיבותשאלתי אותו אם הוא מתכוון רק לעבור לגור או שהוא מתכוון לנתק את הקשר והוא טען שאין לנו יותר על מה לדבר והוא לא מתכוון להשאר בקשר כי אין טעם.האם בשאלות שלי אני מבריחה אותו או שזכותי לקבל תשובות?אני עדיין אוהבת אך פגועה- האם יש טעם לדבר על ליבו כמו שאר הפעמים שאיים לעזוב אך לא עזב או להרפות ולתת לו לצאת ואיך אדע אם הוא באמת מתכוון לשכוח אותי שהוא צריך רק פסק זמן ?הוא מזל אריה עם די הרבה גאווה ואני חוששת שאם יצא ישכח ממני כי כך הוא עושה ומתנתק גם מחברים שאפילו אםפעם אחת הוא מתאכזב מהם- די רגישאני חוששת שאחותו שקטנה ממנו בשנה ועדיין רווקה מדרבנת אותו לנתק את הקשר למרות שהוא מכחיש וטוען שההחלטות הן רק שלוהאם להבין שזה נגמר או שעדיין זה לא סוף פסוק?פוחדת לאבד אותואודה על התייחסותךאני זקוקה לעצותיך הנבונות תמידבתודה מראש
ד"ר אורן חסון
פרידות סופיות יותר
⌄
ורוניקה יקרה,
נתתי לך תשובה עקרונית כאן:http://www.starmed.co.il/Forum/Msg/1328474איני יכול להוסיף על זה באופן משמעותי. לכו ליעוץ זוגי אם את רוצה לטפל בזה. יותר מדי דברים לא טובים קורים ביניכם. אני לא יודע אם הוא אומר שאין טעם להמשך הקשר רק כי הוא כועס ורוצה לפגוע בך או לא. אבל היחסים ביניכם רעים, ועולים לרגע כשאת חושבת שהנה יש סיכוי שיהיה טוב, ואז שוב נפילה ושוב את כועסת ומחפשת שליטה במה שקורה, והוא מגיב בכך שהוא מתרחק. זה קרה קודם, וזה קורה עכשיו. גם אם הוא יחזור, זה יהיה רק עד הפרידה הבאה, וככל שתמשיכו כך, כך הפרידה הבאה תהיה סופית יותר.
דודי (שם בדוי)
מצוקה
⌄
אני חייב לציין שאישתי אינה מוכנה לשמוע עליי .. היום סיפרתי לה שפגשתי ידידה בקניון שבעבר חיזרה אחריי.. אישתי החליטה שבגלל זה אני לא עונה לה לטלפון בקניון.. למרות שמעולם לא היה כדבר הזה... כל הזמן אני עונה ואם לא אני חוזר אחרי דקה... לפני שבוע סיפרתי ללה שידידה שלי באה להופעה שלי.. והיא נטרפה.. מה לעשות? אציין שאני עובד כזמר וכשואו מן.. אגב אישתי נטרפת בכל פעם שהיא שומעת על מחזרת שלי שנמצאת בסביבה.. אני עושה הכל כדי שהיא תאמין.. מבקש ממנה להצטרף אלייי לכל הופעה.. רק כדי שתהיה רגועה.. מצד אחד היא מסרבת מצד שני תוקפת קבוע.. מה לעשות לעזאזל היא הרה בחודש השישי.. ואני לא רוצה לאבד אותה... היום רבנו והתווכחנו כי לא יכולתי יותר לספוג את חוסר האמון שלה בי.. ובתוך כך תוך כדי צעקות קראתי לה זונה.. ואחר כך התנצלתי.. היא החליטה להתגרש בגלל זה.. אני הוזה..? או שמשהו אינו נורמלי איתי.. אגב היא כל הזמן קוראת לי אדיוט דפוק.. ואני אמור לשתוק.. האם כך פני הדברים? עצה דחוףףףףףףףףףףףף
ורוניקה
פרידות סופיות יותר
⌄
דר' חסון היקר
!כפי שצפית נפרדנו לפני כחודש ימים כאשר החלטנו להשאר בקשר אולם ביום שישי האחרון הוא היה אצלי והיה לנו כיף ותיכננו את השבת ביחד והוא אף הבטיח להתקשראולם ביום שבת בצהרים כאשר לא התקשר, אני כשהתקשרתי אליו הוא טען שאני מלחיצה אותו והוא רוצה ספייס ושלא מתאים לו שום קטע אינטימי יותר ושאני ארפה ממנו כי אם אני רוצה שיהיה משהו בינינו בעתיד אז שאני אתן לו מרחבכי הקירבה גורמת לו אחר כך להתגעגע וקשה לו עם זה וקשה היה לי להאמין לו.יש לציין שהייתי מאד פגועה וזה יום לאחר שטען שאם להתחתן זה רק איתי והוא עדיין לא רוצה להתחתן ואין לו שום רצון להכיר בחורה אחרת למרות שכל הזמן מנסים לשדך לו.מצד אחד הוא זה שמתקשר אלי ומעדכן אותי בחייו ואז זה נותן לי פידבק לחזור אליו ולדבר.מיום שבת הודעתי לו שאני לא מתקשרת יותר ואני לא יוזמת שום דבר ובטח לא קירבה אינטימית בינינוביום שני הוא התקשר והייתה שיחה סתמית והייתי די קרה.ביום רביעי הוא התקשר פעמיים ובפעם השניה שעניתי הוא שאל אם ארצה שיקח אותי לעבודה בבקר אך טענתי שאני ביום חופש ,מה שהיה תמוה בעיניו.האם אתה חושב שזה נכון מצידי לא להתקשר אליו אך מדי פעם לענות לו לטלפון או שהדבר הכי נכון מבחינתי זה להתנתק מהגבר שאני כל כך אוהבת אך מקווה שיהיה לכך המשך בעתיד?כיצד עלי לנהוג? איך אני אוכל לדעת אם באמת התכוון שהוא חושב על העתיד וצריך את הלבד שלו?אודה לעזרתך