דירה משותפת או לא? התלבטויות בזוגיות

תאריך פנייה: 08.10.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
הפיה הלבנה
פרק ב'
08.10.2006 • 20:38

אני פרודה מזה 3 שנים חיה עם שני ילדי לבד .יש לי חבר מזה 3 חודשים . הוא בן 32 ואני בת 35 הוא גרוש ויש לו ילדה בת ארבע .הוא גר עם ההורים בטענה שעוד מעט הוא יוצא . (אני אמרתי לו שמידה והוא לא עוזב את הקן אז אין מה להמשיך בקשר .)בנתיים אנחנו נפגשים פעמים בשבוע פעם מבלים בחוץ ופעם מתפנקים בביתאני מרגישה טוב איתו והוא בנאדם מאוד נעים ויש לנו תקשורת מעולה .אבל אני לא מרגישה שהקשר יכול להתרומם כל עוד הוא לא עוזב את הקןמה דעתך ?שלך פיה

ד"ר אורן חסון
מבוא לפרק ב'
08.10.2006 • 22:28

פיה יקרה,
לא ברור לי אם את רוצה שהוא יעזוב לדירה משלו, או שיעבור אליך. אם את רוצה שיעבור קודם כל לדירה משלו, אני מבין את הצורך שלך, אבל את יכולה לראות גם שהוא חושש לאבד נוחיות ולהתחייב לשכר דירה לתקופה כלשהי, כאשר אולי אחר-כך תיפרדו, או כאשר אולי אחר-כך תחליטו לגור ביחד.מצד שני, יש אמת גם בראייה שלך, שיציאה מהבית יוצרת מחוייבות לכך שהוא מוכן יהיה להיות איתך בקשר משמעותי יותר, כי נפתחת גם האופציה להיות אצלו, וגם כי את לומדת שהוא יכול להתמודד עם עצמאות, ועם מה שכרוך בניהול משק בית. אבל אל תשכחי שהוא היה נשוי, והוא כבר עשה זאת בעבר. ולכן, בדקי היטב מה בדיוק גורם לתחושה שלך שהקשר לא יכול להתרומם. האם יהיו לכם יותר הזדמנויות להיות ביחד? האם יש דברים נוספים שאת מרגישה שתוכלו ללמוד עליו? (למשל, אם יש לו בסיס כלכלי מספיק יציב משל עצמו?) ואולי, מתוך כך, כשתדעי בדיוק על מה לשים את האצבע, יהיה לך קל יותר לדעת מה את רוצה ממנו, ולכן גם מה האפשרויות שלך ושלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הפיה הלבנה
מבוא לפרק ב'
09.10.2006 • 22:55

תודה רבה על התייחסותךהמהירה , רציתי לציין שהוא היה נשוי תקופה של בערך 1.5 ולא עזב את בית הוריו אלא גר עם הוריו מתוך זה שרצה לרכוש דירה . כלומר לא היה אף פעם בדירה משל עצמו .אני אמרתי לו שהתנאי להמשך הקשר הינו שיעבור לדירה משל עצמו מכיון שלי יש שני ילדים ואין מצב שהוא יעבור לגור איתנו לפני הבדיקה הזו !!! אין לי רצון לערער את נפשם של ילדי . הם צמאים לדמות אב וזה יגרום להם להקשר אליו . אז אם להקשר אז קודם בדק בית - מעבר דירה .הוא אמר שהוא מחפש ... אני נותנת לזה עוד חודש וחצי . אנחנו כבר מבלים 3 חודשים ביחד . אמרתי לו שזאת הדרישה שלי . האם זאת התנשאות או כוחניות . אני לא יודעת מה שאני יודעת זה שאני רוצה לסגור את כל הפינות לפני המשך הקשראשמח לקבל שוב תגובתך .לגבי !!אני פשוט עברתי תהליך פרידה מאוד קשה ואני רוצה לצמצם את הפגיעה בפרק ב'שלך הפיה הלבנה

ד"ר אורן חסון
פער במחוייבויות
10.10.2006 • 02:24

פיה יקרה,
את מבקשת ממנו לעשות צעד גדול של הוצאה כלכלית, כדי להראות לך מחוייבות שלו.לדעתי את דורשת ממנו מוקדם מדי ויותר מדי, אבל אם הוא מוכן לקבל את האולטימטום שלך, אז השגת מה שאת רוצה. הוא מתמרמר, ובמידה רבה של צדק, כי אולי עוד חודש יתברר לו שההוצאה והמחוייבות הכלכלית הגדולה שאת דורשת ממנו היו מיותרים, כי תיפרדו בינתיים. הוא רוצה, ובצדק, לדעת קודם שהקשר ביניכם הוא קשר יציב.אני גם לא כל כך מבין את זה. לשכור דירה זה בדרך כלל מחוייבות לשנה. נדיר יותר להשיג מחוייבות כזו לפחות. אז את רוצה שיחיה לבד שנה, לפני שיעבור לגור איתך, כלומר, את בעצם דורשת ממנו התחייבות גדולה, כשבעצם באותו זמן את נותנת לו דחייה ארוכה מאד לפני שאת תהיי מוכנה להתחייב גם כן. גם אם הוא לא הגדיר זאת כך, אין לי ספק שהוא מרגיש את הפער.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083