בגידה וסוטה: מה באמת קורה?
נועה
רציתי לשמוע את דעתך
⌄
אני עובדת במשרד קטן - מזכירה יחידה. נשואה מזה 10 שנים ואמא לשני ילדים.יש אדם אחד שהכרתי מטעמי עבודה - הוא נותן לנו שירותי מחשב. התפתחה בינינו שיחה שגלשה גם לנושאי זוגיות ואינטימיות. סיפרתי לבעלי עליו ועל השיחה.אנחנו מתכתבים מידי פעם במסנג'ר וגם את זה בעלי יודע. העניין הוא שאיש המחשבים שואל לפעמים שאלות מאווווד אינטימיות ואני לרוב עונה לו. זה מאוד מגרה אותו והוא אפילו אמר לי השבוע שהוא מפנטז עלי. הייתי בשוק.סיפרתי לאיש המחשבים ששיתפתי את בעלי ושהוא יודע עליו ועל השיחות אבל לא ממש על תוכן השיחות (רמת האינטימיות שהן מגיעות) ואיש המחשבים היה בשוק שסיפרתי לו. איש המחשבים טוען שהוא לא מבין את תגובת בעלי כי הוא לא היה מאפשר את זה אם זו היתה אשתו....אני חשבתי שאם אני מספרת לבעלי זו לא בגידה כי באמת שאני לא מתכוונת לפתח איתו משהו, אבל איש המחשבים טוען שזה שאני לא סיפרתי את תוכן השיחות זה כן מעיד שאני מסתירה וזו כן בגידה.חשבתי לעצמי שאולי יש משהו במה שהוא אומר וכרגע ניתקתי איתו קשר (פשוט שמתי אותו על חסום במסנג'ר....) הרי אני ממש לא מתכוונת לבגוד בבעלי.לי ולבעלי יש יחסים מאוד פתוחים ואנו מדברים בסה"כ על הכל, אבל עובדה לא סיפרתי לו את תוכן השיחות אלא רק שאיש המחשבים סוטה והשארתי את השאר לדימיונו הפרוע.בעלי צחק ואמר שאם הוא יטריד אותי אז הוא יטפל בו....אם בעלי היה מנהל שיחות כאלה הייתי "הורגת" אותו....מה לדעתך קורה פה? האם אני באמת בוגדת בו? מה לבעלי לא אכפת או שהוא באמת סומך עלי? האם לנתק מגע או שזה בסדר לדבר מידי פעם - אל נשכח שאני בקשר עבודה איתו.לא רוצה ליצור בעיות ואי אמון במערכת היחסים.
ד"ר אורן חסון
לשים גבולות ברורים או להחליק במדרון
⌄
נועה יקרה,
יש לי רושם שאת קצת מתחסדת, כי נוח לך כך. את מספרת לבן זוגך שאיש המחשבים סוטה, אבל שכחת להזכיר שגם את סטית קצת איתו. הוא לקח אותך לשיחות מסוג חדש, ועושה רושם, למרות שלא כתבת את זה, שזה כן ריגש אותך, אבל גם קצת הפחיד אותך. הרגשות שלך הפחידו אותך, כי את הרי "לא בוגדת בבעלך". טבעי להרגיש ריגוש כזה, כשאת נותנת לקשר הזה לקרות, אבל גם טבעי להרגיש אשמה כשזה קורה (אחרת לא היית "הורגת" את בן זוגך לו היה מנהל שיחות כאלה). ונדמה לי שעברת גם את הריגוש וגם את האשמה.עושה גם רושם שבן זוגך סומך עלייך לגמרי.את, לעומת זה, לא רוצה ליצור אי אמון במערכת היחסים, אבל כן רוצה לשמור איתו על קשר. הצרה היא שאי אפשר לבצע את שניהם ביחד. תחליטי מה מתאים לך יותר. אבל יהיה לך קל להחליט מה מתאים לך יותר, אם תודי שכל הסיפור הזה עושה לך משהו. ותחליטי אם את מספיק חזקה כדי להשאר נאמנה לבן זוגך ולעקרונות שלך, למרות זה. ואם כן, תצטרכי לדעת לעמוד בפני פיתוי, ולשים גבולות ברורים וחותכים, אחרת זו דרך של החלקה במדרון תלול.