יחסים רגשיים סוערים: מה לעשות?
לילך
בעיות חוסר אמון
⌄
שלום,
עיינתי באתר ומצאתי כמה הודעות מהסוג שלי ואולי תוכל לעזור לי.אני בת 24 ויש לי בן זוג כבר כמעט שנתיים, כשהתחלנו לצאת הוא סיפר לי על מערכת יחסים בעייתית עם בת זוגתו הקודמת, בה הם בגדו אחד בשני בלי סוף, נפרדו, אך המשיכו להיפגש עד שהתחלנו לצאת..מהרגע שהוא סיפר לי את זה, היה לי קשה לסמוך עליו. לעיתים היה עוקץ אותי בנימה של צחוק על בחורות אחרות. למרות שאני יודעת שהוא לא יבגוד בי, אני עדיין מרגישה צורך לבדוק אותו, יש לציין שאנחנו רבים לא מעט, חווים בעיות תקשורת, ולעיתים אני מרגישה שהוא מסתיר ממני פרטים קטנים על מנת למנוע ריב שעלול לבוא בעקבות זאת, הרבה פעמים כמעט נפרדנו, ובכלל חברות שלי אומרות מאז ומתמיד שמגיע לי יותר טוב( בגלל שהוא נוטה לעקוץ אותי הרבה ולפעמים אני מרגישה שהוא מוציא אותי קטנה) אני חולמת בלילות שהוא בוגד בי, ולא יודעת אם זו אינטואציה או חוסר ביטחון. זה כבר שנתיים ככה ואני משתגעת..
ד"ר אורן חסון
חזקה
⌄
לילך יקרה,
קשה לי להעריך מה נכון ומה לא. כלומר, הסימנים הם באמת לא טובים, ויחסים מסוג זה שהיו לו, עם "רכבת הרים" רגשית, עליות ומורדות קיצוניים, עלולים להביא אותו להרגל ולצורך ביחסים דומים. גם "עקיצות" כאלו לא פעם באות להכין אותך שזה מה שהוא, ושלא יהיה לך על מה להתלונן. מצד שני, אתם כבר כמעט שנתיים ביחד, כך שזו אינה רק תחילתם של יחסים. אולי הוא למד והתרגל אחרת בכל זאת.מצד שני, הוא נוהג לעקוץ אותך גם בעניינים אחרים, ועושה רושם שבעזרת זה הוא גם מנסה להיות החזק, הבטוח בקשר, ומערער אותך. פעמים רבות, ובאורח מוזר, לכאורה, זה דווקא עלול להפוך אשה לתלותית ונזקקת. בין היתר, בגלל ירידה בבטחון העצמי. קחי זאת בחשבון, ונסי, במקום לכעוס על מה שהוא אומר או להתערער כתוצאה מכך, ובמקום לכעוס על עצם זה שהוא עושה לך את זה, לחשוב על כל העניין אחרת. דרך ההבנה שלך של מה שהוא מנסה לעשות, ולא פעם שלא במודע, לומר לעצמך ש"תפסת אותו" שוב מנסה לעשות את זה, ולומר לעצמך גם שזהו, שעכשיו כשאת מכירה את התרגילים, את יכולה להתייחס אליהם בשוויון נפש, ולהישאר חזקה. כשזה לא יעבוד, יש סיכוי טוב שזה גם יידעך עם הזמן.