יחסים קרובים: מה עושים?

תאריך פנייה: 01.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תום12
ילדתי לפני 3 שבועות והזוגיות קורסת
01.03.2006 • 08:47

ילדתי את ביתי השניה לפני 3 שבועות. ביתי הגדולה בת שנתיים.היחסים עם בעלי לא טובים. למעשה כבר למעלה משנתיים אנחנו לא מקיימים יחסי מין, והאמת שכבר למעלה מחצי שנה בעלי כמעט ובכלל לא נוגע בי. שום מגע פיזי. ליטופים ונשיקות על הלחי כמו בין אחים.כל הזמן אנחנו רבים. על כל דבר. עכשיו הוא צעק עלי ליד האוטו בחוץ, ליד שתי הבנות, ולאוזני כל השכנים, על כך שהוא לא מצא בקבוק לגדולה, ואיך זה יכול להיות שאני לא קונה לה מספיק בקבוקים וכו' (יש לי הרבה תשובות אבל התעייפתי מלסנגר על עצמי, ועל כן אני לא אעשה כן עכשיו). העניין הוא שאחרי שהוא צעק עלי כך, זה התפתח למריבה, ואני הצעתי שנלך לטיפול זוגי. בעלי דחה מכל וכל את ההצעה הזאת ואמר לי "מה, בגלל בקבוק?!". הוא רואה תמיד את העניין של הטיפול כבזבוז כסף. נראה שכמה שאני מדברת איתו על המצב במבט כוללני, הוא תמיד מעדיף להתמקד במריבה הספציפית ולא רואה את מערכת היחסים הכוללת כמכלול.אני בן אדם יצרי. אני עצמאית, יש לי מקצוע אקדמאי, עבודה טובה, ואני מוערכת ועד לא מזמן גם הייתי יפה (לפני הלידות) ועכשיו פחות, בכל מקרה, אני לא מעוניינת להמשיך מערכת יחסים כשאני מרגישה מושפלת, לא אהובה, ללא תשוקה, ללא רומנטיקה. אני זקוקה למגע, אני זקוקה לחבר, אני רק בת 32 - לא רוצה להמשיך את חיי כך.מצד שני, יש לי את הבנות הכי נפלאות בעולם. הגדולה מאד מאד קשורה לאבא שלה, ואני לא רוצה בשום פנים ואופן להרוס את חייהן. מה עושים?????אני מוכנה לנסות טיפול זוגי רק בשביל הבנות, אפילו שבתוך תוכי נדמה לי שלא יתכן שלבעלי אין מישהי מהצד, ובאם זה יתברר כנכון, אזי שטיפול זוגי אינו אופציה מבחינתי ואין מנוס מגירושים.בכל מקרה, איך מביאים אותו לטיפול זוגי, ושהדבר לא יראה לו כבזבוז כסף?האם מתקיימים טיפולים זוגיים לא יקרים באזור ת"א - ר"ג???זקוקה לתשובות בדחיפות.תודה מראש

ד"ר אורן חסון
אני מבין שהזוגיות די קרוסה גם כך...
01.03.2006 • 23:51

תום יקרה,
אולי לא הגזמת הרבה, אבל כנראה שהגזמת קצת, כשאמרת שלא קיימתם יחסים כבר למעלה משנתיים. אלא אם הבת השניה שלך היא מגבר אחר...אבל ברור שהויכוח ביניכם הוא לא על בקבוקים, אלא על הערכה הדדית, ויחסי שליטה. טיפוסי שזה מתעורר לאחר הלידה הראשונה, כאשר נוצר עומס מצד אחד, וצורך בחלוקת תפקידים מחודשת מצד שני, אלא שלא פתרתם את זה מאז. אין סיבה שתמשיכי בחיים שבהם את מרגישה כפי שאת מרגישה, והאמת היא שגם אין סיבה שהוא ימשיך בחיים שבהם הוא מרגיש כפי שהוא מרגיש, כי אני בטוח שגם הוא מבין שיש בעיה, וגם הוא לא נהנה מכל זה.אבל אני לא מבין מדוע את מוכנה לנסות טיפול זוגי "רקבשביל הבנות". מה קרה? בשבילך זה לא מספיק חשוב? ובשביל בן זוגך? גם לכם מגיעים חיים טובים יותר. ולכן, תצטרכי להעביר לו את החדשות, שהטיפול לא נועד כדי לפתור את השאלה כמה בקבוקים יש לקנות, אלא כדי להפסיק לריב, וכדי לחיות נכון ביחד, או, לחילופין, כדי לחיות נכון לחוד. והשאלה אם זה שווה את הכסף או לא, היא שאלה שיכול להיות שתצטרכו לשאול את עצמכם הרבה בזמן הקרוב.יעוץ זוגי "לא יקר" אפשר למצוא בקופת חולים. נדמה לי שתיאלצי לחכות בתור, אבל שווה לבדוק. ואם לא זה, את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083