בגידה: תגובות ודינמיקה לאחר גילוי
דלית
דילמה בין הלב לראש
⌄
גיליתי לפני שבוע שבעלי בגד בי, כששאלתי אותו תגובה ראשונית הכחיש, כשהוכחתי לו בכה התנצל הצטער וביקש לעשות הכל כדי להחזיר את הכל לקדמותו.היו 3 ימים של ניתוק לא דיברנו אחד עם השני ואז התחילו שיחות רציניות מאוד והוא נפתח ואמר שהוא הגיע למצב הזה בעקבות מועקה שהיתה לו שלא יכל לדבר איתי ולהוציא את הדברים שישבו בליבו.החלטנו ללכת ליעוץ זוגי, בנתיים בגלל שאנחנו משוחחים ומדברים על הזוגיות שלנו יש ביניו משיכה פיזית וקשה לי לעמוד בפניה.הלב שלי רוצה את הקירבה, הוא נותן הרגשה טובה אוהב מחבק וחוזר ואומר שהוא רוצה רק אותי.אך הראש אומר חכי תני לא קצת להרגיש רע הוא היה עם מישהי אחרת למה את מוותרת בכזאת קלות.מה עושים איך מתגברים? מצד אחד אני רוצה להאמין שהוא מצטער ורוצה רק אותי אך אני לא יכולה להדחיק שהיה לו מגע פיזי עם מישהי אחרת.
ד"ר אורן חסון
דינמיקה שלאחר גילוי בגידה
⌄
דלית יקרה,
כל התגובות שלך, של הדחייה ושל המשיכה ושל הרצון להעניש ושל הבלבול כי את לא יודעת עכשיו למה להאמין ולמה לא, כל אלה הן תגובות טיפוסיות לזמן גילוי בגידה. בסופו של דבר, נראה לי שלמרות כל סערת הרגשות, האינטואיציה שלך פועלת נכון אם המגמה שלך היא לשמור על הנישואים האלה. אם זה קשה, יעוץ זוגי או אישי יכולים להקל עלייך. בכל מקרה, קחי בחשבון שמתישהו הוא יתחיל למרוד ולהגיד שהוא כבר נענש מספיק, וזהו. ונכון שהוא יגיד את זה מוקדם יותר אם תגיבי קל יותר. אלא שגם לאחר שהוא "ריצה את עונשו", את היא זו שנשארת עם החרדות שאולי זה יקרה שוב, ועם החשדנות. אני לא כותב לך את זה כדי להרתיע אותך, אלא להפך, לחזק אותך ולהכין אותך לבאות. גם הלאה לא יהיה קל, אבל אם את רוצה לשמור את הזוגיות שלך, זו הדינמיקה הטבעית.