יחסים: פערים, ציפיות ומשבר

תאריך פנייה: 24.07.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
צ'ופי
רוצה סקס! והיא לא...
25.07.2010 • 00:55

שלום רב,
היני בן 21 ואני נמצא בקשר מזה חודשיים עם בחורה מדהימה בת 18. אנחנו מאוד מחוברים ביחד ויש לי רגשות חזקים אליה יחסית לתקופת הזמן בה אנו מכירים. בכלל לא הייתי רוצה שנפרד, אבל יש ביננו פער עצום שאנחנו לא מצליחים לגשר עליו - היא דתיה ואני אתאיסט. השוני באורח החיים לא מפריע לאף אחד מאיתנו, עד שזה מגיע למשהו משותף ביננו כמו האירוח שלה אצלי בבית (עם כלים לא כשרים). עד עכשיו הצלחנו לגשר על פערים ולפתור עניינים, חוץ מעניין אחד - סקס.כמובן, אני רוצה, והיא לא. היא רוצה לשמור את עצמה לחתונה ולבעלה ולי אין כוונות להתחתן ב5 השנים הקרובות כיוון שאני רוצה לרכוש השכלה, מקצוע טוב ופרנסה לפני שאני מתיישב. ברור לי שאני לא אצליח להתנזר ממין לאורך תקופה שכזו (חוץ מזה שיהיה די טיפשי להתחתן עם מישהי רק כדי לקיים יחסי מין). סה"כ אני גבר עם יצרים מיניים וחברה מאוד מושכת שרוצה להתענג ולענג וללא תחליפים לדבר האמיתי.מבחינה מינית היא נותנת לי ללטף אותה והיא מצליחה להגיע לסיפוק ללא מגע כלל באיברי מין תחתונים. אני כמובן נותר עם כאב ביצים. לא הייתי רוצה להכריח אותה לעשות דברים שהיא לא רוצה (כי בין היתר מי יודע מה יהיה עתידנו?!), אבל הרצון שלה להשמר איפשהו פוגע בנו. היא מספרת שכשהיא מגיעה לסיפוק אז היא נתקפת במצפון (היו פעמים שהיא בכתה לי "למה עשיתי את זה??") ופחד גדול - שהיא רוצה עוד ולא תוכל לעצור בעצמה פעם הבאה. היא מודעת לרצון הזה שלי וככה נוצר מצב - שבנינו מין חומה שאנחנו לא מאפשרים לעצמו להתקרב רגשית יותר מידי בגלל הידע שאולי יבוא יום אחד שאני לא יוכל יותר לבגוד בגוף שלי ואעשה משהו ממש טיפשי כמו להכריז על פרידה או לשכב עם אחרת. המחשבות האלה כן חולפות לי בראש... בכל פעם שאני רואה אישה מושכת ברחוב. משהו אצלי (אני מאשים את ההורמונים) אומר לי "תתחיל עם הבחורה ברחוב, תשכב איתה, זה בסדר, זה למען הזוגיות שלך!" אבל המוסר שלי מכריע מהר מאוד...אז, השאלה "מה עושים?" נשארה פתוחה ביני לבינה עד לפעם הבאה... ואני שואל פה, מה עושים?

ד"ר אורן חסון
ומה שחשוב, זה מה שאני רוצה... ???
26.07.2010 • 00:20

צ'ופי יקר,
יש ביניכם פער עצום, הן בציפיות והן בסולם הערכים. אפילו פער הגילאים שביניכם משפיע. מה עוד שאתה לא מתכוון להתחתן איתה או עם אף אחת אחרת בשנים הקרובות. האם אמרת לה את זה? האם היא מוכנה לזה? האם ביקשת ממנה לחכות לך חמש שנים כדי שתוכלו להתחתן?אני מתרשם שמה שאתה בעיקר רוצה זה לבקש ממני רשות לאחת משתי האפשרויות הבאות, שאתה יודע שאף אחת מהן אינה רצויה לה, אבל אולי תהיה רצויה לך: (1) להצליח לשכנע או לפתות אותה לשכב איתה, או (2) לשכב עם אחרות בזמן שאתם יוצאים. מאחר שאיני במצב של לתת רשות או לאסור, שתי האפשרויות הללו הן צרכים אגואיסטיים שלך, ויזיקו לה. הראשונה משום שאם תצליח, תהרוס את תפיסת עולמה, ובעיקר את התדמית שלה בעיני עצמה. היא תבין מכך שהיא חלשה, נתונה לפיתויים, לא תעריך את עצמה בכל תפיסה מוסרית וערכית הקשורה לעולם שבו גדלה, ואם תיפרדו אחר-כך, גם תהיה בטוחה שהיא לא יודעת להעריך נכון את המציאות. השניה, משום שאם היא תדע על זה, היא תאבד ביטחון בגברים, וזה עלול להשפיע קשה על קשרים עתידיים שלה.החברה שלך היא שבירה צ'ופי. האם אתה מוכן להיות זה שישבור אותה באופן הזה? מאחר שממילא לא תתחתנו בחמש שנים הקרובות, אז גם די ברור שלא תוכל לעמוד בתנאים שלה לזוגיות עד אז. מדוע בדיוק אתה שם? לא בגלל פיתויים אגוצנטריים שלך? אולי אני טועה, אבל כך זה מרגיש לי. חשוב על זה. חשוב גם עליה, וחשוב גם איך תרגיש טוב יותר עם עצמך, כאדם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
צ'ופי
כן, בהחלט חשוב מה שאני רוצה...
28.07.2010 • 19:26

קודם כל המון תודה על ההשקעה בכתיבת התגובה!!אז, היא לא סטוץ בשבילי, אני כן רואה את עצמנו בטווח הארוך, ואני ממש לא רוצה לפגוע בה. לפי דעתי רוב הדברים שאנחנו עושים בעולם נובעים מאגוצנריות, אבל אם הכוונה שאני נמצא איתה רק כי אני רוצה לשכב איתה אז לא כך המצב. זה פשוט משהו שהיה לי במערכות יחסים קודמות ועכשיו מוזר ומרגיש חסר שהוא לא קיים כלל.זה כזה נורא לדעת שלא רוצים להתחתן ב5 שנים הקרובות? הפחד הכי גדול שלי בחיים זה גירושין, ואני רוצה להיות בטוח עם מי שאני מתחתן, אני רוצה לראות את כל ההיבטים שבזוגיות ולהוציא כמה שיותר פרמטרים שיכולים להכשיל. היא כן מודעת לתוכניות של אי-חתונה מצידי וזה די בסדר מבחינתה.בשורה התחתונה, מה שאני מבין ממך זה שיכול להיות שאנחנו מתלהבים אחד מהשני מבלי לחשוב על העתיד הלא בהכרח רחוק...אז אני הולך לעשות שני דברים:1) משהו שאני לא בטוח בו: להראות לה את ההתכתבות, החששות, הפחדים, ואיפה אנחנו עומדים.2) תיאום ציפיות.תודה רבה...