התמודדות עם כעס ופגיעה
נערה
הכל לא מובן
⌄
היי...
אני וחבר שלי נפרדנו לפני כחודשיים.
הוא עזב אותי למען מישהי אחרת, אבל גיליתי את זה בערך לפני שבוע.
בהתחלה הייתי פגוע , למרות שהם היו ביחד רק אחרי שנפרדנו, אבל השקרים פגעו בי.
הוא כמובן הכחיש את זה למרות שזה בוודאות נכון.
אני לא ניגשתי אליו והטחתי בו האשמות.
דרך חברה שלי מסרתי מסר, שאני יודעת מה קרה ואני לא רוצה ליראות אותו כרגע ואני פגועה.
הוא הגיב בכעס כלפיי כולם בעיקר כלפיי קילל והגיב ממש לא טוב, לא הבנתי את הבסיס לכעס.
יום למחרת הוא ביקש מכל החברים סליחה , חוץ ממני.
הוא אמר שלא נתתי לו להמשיך בחיים.
אני לא צעקתי עליו על זה שהאשים וקילל.
אנחנו עובדים ביחד.
ולפני כ- 5 ימים עברתי ניתוח, מאז לא ראיתי אותו.
כל החברים שלי דיברו איתי ושלחו לי הודעות ורק הוא לא.
אתמול החלטתי לישלוח לו הודעה שבקצרה אומרת.
בנימה ממש תומכת ומעודדת והוספתי חיוכים שנמשיך הלאה ואנחנו בוגרים.
הוא החליט לא להחזיר לי תשובה על ההודעה.
אני לא יודעת איך להגיע למצב טוב בקשר הזה.
למרות שהתפטרתי יש לנו חברים משותפים, וגם אני יצתרך לעבוד שבוע אחרי החופש מחלה, עד שאני יוכל לעזוב.
אני רוצה להגיע למצב שהקשר שלנו בסדר, כבנ יאדם.
אני לא מבינה למה למרות שהוא עשה כל כך הרבה דב.רים לא טובים הוא זה שכועס עליי עכשיו, ואפילו שאני זו ששלחתי את ההודעה הוא מתעם ממנה.?! מה לעשות לנסות להתקשר..?! תודה רבה
ד"ר אורן חסון
מקורות כוח
⌄
נערה יקרה,
את מנסה לתקן, ולא תמיד אפשר. הוא כועס עליך, אולי גם כי בעיניו קילקלת את תדמיתו בעיני אחרים. לא כל העובדות משנות לצורך העניין הזה, מבחינתו.שאלי את עצמך בשביל מה את צריכה את זה? מה בדיוק יעשה לך תיקון? האם העובדה שיהיו ביניכם יחסים חבריים? האם בגלל שמפריע שמישהו חושב עליך משהו רע? כועס עליך? האם בגלל שאת צריכה לרצות את כל העולם?אז מישהו כועס עליך. מישהו שהיה חבר שלך, ופגע בך. אולי בכל זאת מגיע לך לכעוס, במקום שאת תהיי זו שמנסה לרצות אותו? חשבי על מקורות הכוח, נערה. מקורות הכוח שלך. הצדק שלך הוא מקור כוח. הבטחון שלך בעצמך הוא מקור כוח. חברים שלך הם מקור כוח. מי שלא, אולי כדאי להניח לו.