יחסים עם עבר: מה לעשות?
מישל
נשואה וחושבת על החבר הקודם
⌄
שלום
דר' חסון,עברו כמעט 6 שנים מאז כתבתי לך את ההודעה הראשונה. המון זמן..("נשואה וחושבת על החבר הקודם" - 14.1.07).בזמן הזה נולדו לי שני ילדים. עד עצם היום הזה, אין יום אחד שבו אינני חושבת על החבר הקודם (עדיין רווק, בלי קשר). יחסיי עם בעלי לא כל כך טובים, ואני עוברת התעללות נפשית ומילולית, ורבנו כל כך הרבה פעמים.ניסינו טיפול זוגי ביוזמתו במשך חודשיים, אך הוא הגיע למסקנה שזה לא עוזר, כי שנינו יודעים בדיוק מה הבעיות שלנו, ושאנחנו לא מסוגלים להשתנות.האם זה נורמלי לחשוב על החבר הקודם כל כך הרבה שנים???אני חושבת להתגרש בלי קשר לחבר..אני מיואשת נורא מעצמי ומהזוגיות.אנא ייעץ לי..תודה
ד"ר אורן חסון
שאלות שקשה לשאול
⌄
מישל יקרה,
איך את יכולה להיות ביחסים טובים עם הבעל, כאשר את כל יום חושבת על החבר הקודם? הוא צריך להיות קדוש כדי שלא להתחשב בכך שאת לא אוהבת אותו, וזה מציב את שניכם בעמדת פתיחה גרועה. כאשר את חושבת שיש לך אופציה סבירה, כל תקלה מחזירה אותך אליה, וזה מה שקרה לך מלכתחילה.התחלת אז ללכת לטיפול. לא ברור לי כמה זמן הלכת, ומה היסקת מזה, אבל ללא ספק, לפחות בטווח הארוך (של 6 שנים), אז גם אם הגעת אז להשלמה עם ההחלטה שלך להינשא, היא נעלמה כנראה די מהר.יתכן שאת צריכה ללכת לטיפול מחדש, כדי לדעת מה את רוצה ומה לא, או כדי לקבל כוח להחלטות קשות. יתכן שיעוץ זוגי בכל זאת נדרש לכם, כי לא מספיק לדעת מה הבעיות שלכם (וגם את זה בכלל לא פשוט לדעת, ולא תמיד זה מה שאתם חושבים), אלא גם מה לעשות עם זה, להשלים עם החלטות שאתם עושים (מה שלא הצלחת לגבי החלטה מאד מרכזית בחייך), וללמוד להתמודד איתן.ועכשיו, את רוצה שאייעץ לך, ואפילו מבלי שאת מעזה לשאול שאלה. זה באמת קשה, אבל קשה לי לייעץ לך בשאלה שאת רוצה לשאול, מבלי לדעת יותר על התהליכים שאת עוברת או שעברת. ובסופו של דבר, זו החלטה שאת צריכה לעשות.את מוזמנת לנסות שיחת יעוץ טלפוני חד פעמי איתי, כדי לקבל כיוון. זה לא יהיה תחליף לתהליך מסודר, אבל אולי יעזור לך להחליט איך לקבל החלטות ועם מי להתייעץ, אם בכלל. ראי פרטים באתר שלי.