התמודדות עם שינוי בן זוג לאחר טיפול

תאריך פנייה: 31.10.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בחורה טובה
גבר טוב וגבר רע
31.10.2012 • 17:44

היי אני בת 23 עם נסיון עשיר במערכות יחסים (יחסית לגילי הצעיר). קשר של 3 וחצי שנים, קשר של שנתיים וחצי שבמהלכו הייתי מאורסת וביטלתי חתונה והקשר האחרון שנמשך כשנה.בקשר האחרון הכרתי בחור מדהים שפינק אותי, דאג לי, היה שם תמיד לצידי היה לי על מי לסמוך בחור עם נתינה רבה והמון אהבה. בחצי שנה הראשונה היה מדהים! אך לאחר חצי שנה התחלתי לראות מספר דברים שהפריעו לי כגון: התפרצויות זעם, שינויים קיצוניים במצב הרוח, עצבנות ללא סיבה, תוקפנות,חוסר טקט, אי יציבות, מבטיח דברים או מתכנן דברים ולא עומד בהם או דוחה אותם עד שחופרים לו לעשות אותם. לא מצליח לקבל החלטות לבד ותמיד מתייעץ עם אבא שלו ומה שאבא שלו אומר הוא תמיד עושה כאילו אין לו אופי משל עצמו. יש לציין רקע שממנו אני חושבת שהוא ירש את תכונות האופי הללו- ההורים שלו לא מסתדרים במהלך חייהם כל הזמן חזרו ונפרדו מספר פעמים וכעת הם גרושים אך חזרו לחיות יחד תחת קורת גג אחת אך יש לציין שהם עדיין לא מסתדרים ותמיד הדעות שלהם מנוגדות אחד מהשני והם כל הזמן נמצאים בויכוחים מול הילדים (שאחד מהם זה החבר שלי) בנוגע אליו הוא טיפוס שלא יכול לקבל ביקורת הוא ישר מתפרץ ובצורה מגעילה- יורד לפסים מכוערים פוגע בנקודות רגישות שלי או של אותו בן אדם שכביכול העביר עליו ביקורת, כמו כן הוא נתן למצבי רוח אנחנו יוצאים למקום בילוי מסויים הוא שמח ונהנה מהבילוי ולאחר 5 דקות (וכן אני לא מגזימה) ממש לאחר 5 דקות הוא נהיה רציני וכועס או חסר סבלנות ועצבני. זה קורה לו כל הזמן כאילו הוא איזה פסיכופט או ממש מפוצל באישיות שלו אין לי מושג כבר. דבר שלישי כשאמרתי לו שהדברים האלו מפריעים לי הוא ביטל אותי בכזאת חוצפה ועוד חיפש לפגוע בי ואמר לי שיש לי דיבור כמו תחת ושאני ילדה מסכנה שמשעמם לה בחיים ושהוא מרחם עליי ואין לי חברות ועוד מלא מילים מגעילות לאחר שנפגעתי קשות הוא נרגע גם אחרי 5 דקות ואמר שהוא מצטער שזה לא בשליטתו והוא לא יודע מה קורה לו אני כמובן הצעתי לו ללכת לשיחות עם פסיכולוג הוא שיקר לי כל הזמן ואמר שאין תור. המצב הלך והחמיר וכאשר ראיתי שהבן אדם לא מתכוון להשתנות נפרדתי ממנו בכאב רב וכעת הוא פתאום מצא תור לפסיכולוג והוא מתחיל לעבור טיפול יש לציין שהיה רק בשיחת היכרות בנתיים.. הוא רוצה לחזור אני טוענת שלא כי אם אחזור הוא יפסיק את הטיפול ולא ישתנה מה לדעתך האם הטיפול עוזר לשנות את דפוסי ההתנהגות האלו או את האופי? כמה זמן לוקח לתקן ולשפר דפוסי התנהגות אלו? ומה עליי לעשות? האם לאחר חודש בתום הטיפול הוא יכול להשתנות ושווה לנסות שוב? או שהבעיה היא באמת חמורה ולוקח המון זמן לטפל בה... אני מיואשת אהבתי אותו מאוד והיה לי טוב איתו בהתחלה ובאיזה מקום אני מרגישה פיספוס איתו ואיזו החמצה כי באמת יש בו דברים טובים שהוא הורס בשניה עם ההתנהגות שלו. האם זה בריא להמשיך להיות בקשר ידידותי בנתיים? הוא לא מפסיק לשלוח לי הודעות... אודה לתשובתך וסליחה על אורך המכתב רציתי לבטא את עצמי בצורה הכי מדוייקת כדי שתבין את חומרת המצב...

ד"ר אורן חסון
להחזירו לקדמותו
04.11.2012 • 15:29

בחורה יקרה,
אני לא יודע בדיוק מה קרה לו, ולכן לא יכול לדעת אם וכמה זמן של טיפול נדרשים כדי "להחזירו לקדמותו". מה קרה לאחר חצי שנה שלא היה לאחר שלושה חודשים? האם היו דברים שקרו ביניכם? האם זה התחיל והתפתח בהדרגה, והכעסים התפתחו בהדרגה ואז ראית אותו עם כעסים, מה שלא ראית קודם? האם הבעיה היא של התמודדות עם כעסים מולך, או עניינים אחרים? האם קשה לו להתמודד עם לחצים שאת הפעלת עליו? האם את היית יכולה לנהוג אחרת, ומבלי לאבד את כבודך או את הצרכים שלך, כך שהיית משיגה דברים שאת רוצה ללא הכעסים שלו? - אלו הם הרבה דברים שאני לא יכול לדעת.נשמע שהוא כרגע אובססיבי לגבייך. העובדה הזו יכולה לבלבל, כי היא אומרת לך שהנה יש לך גבר שמאד רוצה אותך. בצרוף עם תחילת הקשר שאת זוכרת, את חוששת להפסיד מישהו טוב, ואני מבין את זה. רק שאני לא יכול לומר לך דבר לגבי השפעת הטיפול הפסיכולוגי. מטבעו, הוא דיסקרטי, מטבעו, את לא יכולה לדעת מה קורה שם, וגם לא אם הוא ממשיך ללכת אליו. מטבעו, את אפילו לא יכולה לדעת, וגם לא צריכה לדעת, על מה הוא מדבר. חשוב לך שהמצב יחזור לקדמותו, כדי לדעת אם כדאי להיות איתו שוב, ואני מבין את זה. אבל כל עוד אני לא זבוב על הקיר של הפסיכולוג שלו, אני לא יכול לדעת. זה הימור שתצטרכי לקחת, תוך כדי שיחות איתו אם תרצי לקחת את הצ'אנס הזה, ולראות אם חלים בו שינויים לטובה, ואם הוא יודע טוב יותר להתמודד מול לחצים וכעסים, ו/או אם שניכם יכולים ויודעים ליצור תקשורת טובה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083