יחסים עם מורה ודילמות אישיות

תאריך פנייה: 18.03.2011 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
אביטל
ללכת על זה ?
18.03.2011 • 16:39

שלום ,
שמי אביטל ואני תלמידה בכתה יב' בנהריההבעיה היאיש לי חבר אך אני מרגישה דבר חזק משום מה למורה שלימדי פעם המורה מנסה לעשות מבטים [גם טיזינג]ולהסתכל לי לתוך העניים עם מבט לא רגיל ,אך גם מביט בי הרבה והוא נשוי ..מה עושים ?חיבת עזרה

ד"ר אורן חסון
לא!
20.03.2011 • 01:38

אביטל יקרה,
יש למכתב שלך שני הבטים מאד חשובים. הראשון, נוגע למה שבינך לבין המורה – אם את רוצה ברעתו, באפשרות שיעבור על החוק (הוא, לא את!) באשמת אינוס (נדמה לי שהגדרת אינוס תקפה כל עוד את עד גיל 18 והוא בעמדת מרות) או עברת מין אחרת (אם את מעבר ל- 18, והוא בעמדת מרות כלפייך, בודאי במערכת החינוך!), שיפטרו אותו, וכן הלאה, זה בידייך. את, בכל מקרה, מעבר להרפתקה חולפת, ועם סיכון ל"ידועה בציבור" של זו שעשתה זאת למורה שלה, לא תרוויחי דבר. ראי, למשל,מאמר שלי על קשרים עם גברים נשואים.ההבט השני, והחשוב לא פחות, הוא מה תרגישי עם עצמך אחר-כך: כלומר, אם תיכנעי לגחמות שלך, בהכרח תראי את עצמך ככזו שאינה נאמנה לחבר שלה, או ככזו המוכנה לפרק משפחה – ויהיו בזה הרבה מאד רגשות מעורבים. זה לא יסייע לתדמית העצמית שלך אלא להפך, וזה עלול לפגוע ביכולת שלך, בהמשך הדרך, לקיים זוגיות לאורך זמן.מצד שני, יצרת את הקשר איתי, ושאלת את השאלה, ומכאן שאת מבינה שיש עם כל זה בעיה. אני שמח שכך, שכן זה בדיוק מה שאמור להוציא אותך מזה.קחי בחשבון שזה בסדר שיש מדי פעם פנטזיות. זה לא אומר שצריך לממש אותן. זה בסדר שהן שם, וזה אפילו טבעי ונורמלי כל עוד לוקחים אותן כפנטזיות, ולא פועלים בהתאם להן כאשר הן מזיקות. הפנטזיה שלך תזיק רק אם היא תתממש. השאירי אותה שם, במסגרת פנטזיה, השתעשעי ברעיון והיי מוחמאת מתשומת הלב. אבל היי גם אשה צעירה ואחראית, ודעי מה מותר לך ומה ממש לא כדאי לך לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אביטל
בחזרה לתשובתך
20.03.2011 • 11:18

עזרת לי מאוד , אף פעם לא הסתכלתי על כל הצדדים הללו !רק נותר לי להבין למה הוא נשוי כבר עוד מעט שנה , ולפעמים עושה כמו שרשמתי לך בשאלה הקודמת . איך זה יכול להיות ?תודה רבה !!, אביטל

ד"ר אורן חסון
אף אחד לא מושלם...
20.03.2011 • 19:10

אביטל יקרה,
אם הוא המורה שלך ועושה את זה, ואם הוא מוכן להסתכן באיבוד משרתו ובהליכה לכלא למען הרפתקה מינית עם תלמידה, עניין הנישואים שלו הוא זניח בהשוואה, כי אין חוק כנגד הרפתקאה מחוץ לנישואים. עם זאת, זה אולי מעיד לך עדות נוספת על האדם והאישיות חסרת האחריות שלו, ואת צריכה לקחת את זה בחשבון כמובן.אבל,כל זה מתוך הנחה שזה באמת מה שהוא רוצה, ולא, למשל, תשומת לב בלבד שהוא מקדיש לך כי את מצודדת מאד, או אולי אפילו לבחון אם הקסם שלו עובד, ומבלי כל כוונה להמשיך עם זה הלאה. והרי אפילו את זה את לא יודעת. כך או כך, כל הרעיון הוא היפתטי, והשתתפות שלך במשחק הזה תיראה בכל מקרה רע מאד.מה שמביא אותי אל השאלה: האם זה כל כך בולט וחד משמעי? כי אז בטח גם אחרים בכתה הבחינו בזה (ואני מדבר על חברים אמיתיים שלך). ואם לא, אז אולי את מייחסת לזה יותר חשיבות ממה שיש בזה, כי זה מתאים לפנטזיה שלך? - זה יכול לקרות, ואין רע בפנטזיה כשלעצמה, אבל זה מחזיר אותנו לענייני הפנטזיה, שבמכתבי הקודם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אביטל
מצב מוזר
20.03.2011 • 19:24

אתה צודק במיליון אחוזים , הקושי הוא שלפעמים הוא כך ולפעמים הוא כך והוא אדם בוגר מבחינת אופי מאודקשה לקרוא אותו וקשה לקרוא אותי וזה דימוי של אפלהעקב הסיבות שציינת , אעזוב את הנושא הזהאני מודה לך מאוד !!!