יחסים חדשים: מה הלאה?
צעירה
זה מתחיל , או נגמר?
⌄
שלום רב,
אני בחורה צעירה , הכרתי לפני זמן קצר בחור נחמד , הספקנו לצאת בערך 4 פעמים..בכל פעם שנפגשנו הכל היה מדהים..והוא היה נראה מושלם עבורי.לאחרונה יצא לנו לדבר והוא לא מראה סימנים שהוא רוצה שנהיה מחוייבים אחד לשני , אם כי טוען שמחפש קשר רציני איתי.מצד אחד חושש להגדירנו כבני זוג , ומצד שני רוצה להתקדם כאילו שהיינו בני זוג ( מבחינה מינית וכו ).זה מעט מבלבל אותי , ואני לא יודעת איך להגיב.יש לציין שאני מחפשת קשר רציני ולא בא לי לבזבז את הזמן , האם זה באמת שלב התחלתי וזה ליגיטימי ?איך לגרום לו לדבר איתי? כדי שאבין באמת מה קורה.אודה לעצתך,
ד"ר אורן חסון
מה הלאה? לא יודע, זו רק התחלה...
⌄
צעירה יקרה,
זה בטוח רק מתחיל. אחרי הכל, יצאתם רק ארבע פעמים ביחד. האם זה נגמר? – לא יודע. זה תלוי עד כמה הוא רוצה אותך, ועד כמה הוא מוכן להיות סבלני איתך עד שתרגישי איתו בנוח מבחינה מינית. כי אחרי הכל, את צודקת – אם האינטימיות שלך היא מצרך שאת חולקת רק כאשר את מרגישה משהו כלפי הפרטנר שלך, ורק כאשר את בטוחה בו, את באמת לא צריכה למהר. את רוצה להרגיש טוב עם עצמך גם לאחר שהיחסים ביניכם יסתיימו, אם זה יקרה (וכולנו מקווים שלא). מצד שני – אתם בקושי ביחד. לכן זה אולי מוקדם "להגדיר" אתכם כבני זוג. ולכן, אולי שני הדברים צריכים לקחת זמן – הכירו זה את זו כראוי, היו בטוחים יותר זה בזו וברצון שלכם להיות ביחד – ואז, כשתרגישי בטוחה תוכלי להרגיש בנוח יותר להיות איתו, ואם הכל יהיה בסדר, תוכלו גם להגדיר עצמכם כבני זוג. אחרי הכל, הגדרה בשלב כזה היא רק עניין פורמלי של הצהרת כוונות. היא אינה יכולה לחייב. כפי שאת מבינה, אפילו נישואים אינם לנצח. מכאן שההצהרה היא בעיקר רגשית, בדיוק כמו יחסי המין שביניכם.