יחסים עם המשפחה ויעוץ זוגי
רויטלי
יעוץ בבקשה...
⌄
שלום,
אני נשואה כחמש שנים + 2 ילדים ובעלי ואני גרים רחוק מהוריי ומשפחתי. אחיותיי הגרות קרוב נהנות מעזרה רבה וגם במפגשים המשותפים הרבה פעמים הן מקבלות יותר עזרה, למרות שמשתדלים לרצות אותנו. הבעיה העיקרית היא שאני מרגישה שאני "נקרעת" בין בעלי למשפחה. הוא מלא כעסים בגלל תחושת קיפוח זו ובגלל דברים נוספים שקשורים במשפחה ו"מחמם" אותי לא מעט. אני קרובה למשפחה, אבל יש הרבה מתח בגלל ההרגשה שאנחנו מקבלים פחות ובגלל שבעלי מזין באדיקות מרירות זו.מיותר לציין שאני ובעלי רבים המון על הרקע הזה. יש לו המון ביקורת (בחלקה מוצדקת), אבל גם לי יש על המשפחה שלו, ואני נורא צריכה להיות בקשר טוב עם ההורים והאחים שלי, זה צורך עז שלי. מצד שני המלחמות מולו...באמת לפעמים אני מרגישה שיש לי לא מעט אשמה על כך שמשפחתי לא נותנת לו תמיד את המקום המגיע לו (במיוחד אמא שלי), אבל נמאס לי לריב, לדרוש... גם עם אחת האחיות אנחנו במתח בגלל שהיא מרגישה את הביקורת שלי...מרגישה אולי שאם נדרוש פחות זה יקרה יותר טבעי...אשמח לעצתך.תודה וחנוכה שמח!
ד"ר אורן חסון
מריבות תכופות = יעוץ זוגי
⌄
רויטלי יקרה,
השאלה שלך לא ברורה, ואני חושש שזה אולי בשל טעות דפוס:האם התכוונת בשורה השניה ל"אחיותיו" הגרות קרוב? ושאת מרגישה שאת נותנת לאחיותיו יותר משאת מקבלת (ולא לאחיותייך) ולכן מרגישה מקופחת? כלומר, לא ברור לי אם בעלך מתלונן כנגדך משום שאת מרגישה מקופחת בעניין הנתינה שלך לאחיותיו או לאחיותייך.כך או כך, יש ביניכם מתח רב בנוגע למשפחות שלכם, אולי משום שהתלות של שניכם במשפחות חזקה מדי, אולי משום שאתם משתמשים במשפחות כדי להתנגח והבעיה ביניכם היא אחרת, ואולי התלות שלכם במשפחות המוצא היא רבה כפי שהיא, כי לא הצלחתם ליצור תקשורת מספיק טובה ביניכם כדי להרגיש ביטחון במשפחה החדשה שלכם. כך או כך, מאד רצוי שתלכו ליעוץ זוגי. לכאורה - כדי להתמודד עם היחסים עם המשפחות שלכם, אבל למעשה - כדי ליצור תקשורת בונה ביניכם, וזוגיות ללא כעסים כאלה כפי שיש לכם זה על זה. משהו בסיסי לא עובד שם, ואתם חייבים לעצמכם לטפל בזה, כי החיים במריבות תכופות אינם חיים טובים. הם שוחקים, ואתם תישחקו, אם לא עד פרידה, אז לפחות עד מרירות קיומית רבה.