יחסים עם הילדים ובטחון עצמי
פעמונית
בעיות בזוגיות עקב בעיות כלכליות
⌄
אני בת 36 ונשואה 13 שנים בערך ויש לנו 3 ילדים.כל שנות הנישואין אני זאת שהייתי מביאה את המסכורת הקבועה ועלי סמכו שאשלם את כל התשלומים והחובות והיה לנו המון כי בעלי לא עובד באופן קבוע וכל הזמן יש לו את הרצון להיות עצמאי ובגלל זהוא מסובך עם הוצל"פ כל הדברים רשומים על שמי מה שלא פעם הכניס אותי לבעיות.כיום אני בחופשת לידה ארוכה מידי כי אין לנו כסף להכניס את הילד למעון וגם בעלי לא עובד עכשיו בצורה מסודרת אבל מצד שני הוא לא מוכן לשמור על הילד כי הוא לא "מסתדר איתו" מה שיוצר בעיה ואני לא יכולה לעבוד לא בוקר ולא אחרי צהרים ואני פוחדת שהמצב שלנו ידרדר יותר ממה שהוא.בבקשה לעזרה ותודה
ד"ר אורן חסון
יחסים עם הילדים, ובטחון עצמי שלו
⌄
פעמונית יקרה,
אני מבין את המצוקה שלך. את מרגישה שכל הנטל עליך, ובצדק. במקרה שלכם, ליעוץ זוגי, שאולי לא רק מומלץ, אלא שבסופו של דבר עשוי בסופו של חשבון בטווח הרחוק אפילו להשתלם, כי אולי הוא יעזור לו ליזום ולעשות משהו, ולקחת יותר אחריות כלכלית, ולהיות מעשי יותר. אבל מעבר לכך, אם את מוכנה להשקיע למען הטווח הרחוק (כי ה"רווחים" לא יהיו מיידיים), אני מאד ממליץ לך להתחיל לקרב אותו אל הילד. לתמוך בו, לתת לו חיזוקים, לקרב את הילד אליו, ולתת לבעלך את הבטחון שהוא יכול. ולעשות הכל בעדינות, בהדרגה, ועם הרבה חיזוקים חיוביים. הרווחים יגיעו אליך בסופו של דבר מכל כך הרבה כיוונים, שזה שווה.לא אמרת דבר על היחסים שבינו לבין שני הגדולים, וגם שם, כדאי ליזום פעילויות משותפות (גם בבית! – לא לוותר על זה), משחקים משותפים, שיחות ועוד כדי לקרב אותו עוד גם אליהם.