יחסים עם הורים - איך למצוא שיווי משקל
אנונימית
סיטואציה לא הוגנת
⌄
הוריו של בעלי הטרי מנסים בכל דרך אפשרית לסחוט מאיתנו כמה שיותר כסף. מדובר על זוג פנסיונרים שחיים על קצבת הבטחת הכנסה, מרגע שבעלי התחיל להרויח, הם הצטרפו לחשבון הבנק שלו והשתמשו בכספו חופשי- שכרו דירה יקרה בת"א, קנו מוצרי חשמל, רהיטים, בגדים, תכשיטים ולא השאירו לו שום חיסכון. כחודש לפני החתונה הלכנו ופתחנו חשבון משותף והוצאנו את הוריו מחוץ לחשבון. עכשיו הם דורשים שנשלם להם את השכירות ובעלי לא יכול לסרב. הדרישות שלהם לדירה גבוהים מממוצע- הם רוצים דירה גדולה, מרווחת, יקרה וחדשה. הם סוחטים אותו רגשית שדירה זה כל מה שיש להם ולכן חשוב להם שתהיה דירה טובה. הם באים אליי בטענות שבעלי הגביל אותם כלכלית. אני מותשת נפשית ולא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג. עברנו הרבה ויכוחים ומריבות. בעלי מבין שההורים שלו מתנהגים בצורה לא מצפונית, אבל אלו הם הוריו והוא לא יכול לשנות אותם.
ד"ר אורן חסון
למרות הקושי - ליצור חזית משותפת
⌄
אנונימית יקרה,
אני מבין שבעלך נמצא בין הפטיש לסדן. הוא מבין, כך סביר להניח, שביחד אתם מתחילים להקים תא משפחתי חדש, על הדרישות האישיות והכלכליות הכרוכות בזה. מצד שני, הוא אדם הגון ומוסרי, ומנסה להיות בסדר כלפי הוריו. הוא יצטרך לחפש את שיווי המשקל שבין הצרכים המנוגדים הללו, ותצטרכי לעזור לו למרות שנקודת האיזון שלך, באופן טבעי, שונה מנקודת האיזון שלו.ככל שתצליחו לדבר על כך יותר בשקט, ומבלי לכעוס זה מזה ועם פחות חרדות מפני תקדימים ומפני מה שיהיה להבא, כך תוכלו ליישב את העניין הזה ביניכם, וכך הוא יהיה חזק יותר בהבאת המסקנות ובהתמודדות מול הוריו. אני יודע שזה לא קל, אבל הביחד שלכם, והחזית המשותפת עם הסכמות משותפות, יעזרו לו להתמודד מולם טוב יותר.