יחסים עם ההורים: מה באמת קורה?

תאריך פנייה: 15.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דידי
להרחיק מההורים
15.01.2007 • 11:17

בעלי ואני נשואים 5 חודשים, מאז החתונה אנחנו רבים בלי סוף.הוא רוצה שאני אנתק קשר עם אמא שלי, שהיא לא תבוא אלינו הביתה ושלא אדבר לידו איתה בטלפון, אני לא מבינה את זה!מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
זוג שלא יודע לדון בבעיות עם ההורים
17.01.2007 • 15:32

דידי יקרה,
אין לי ספק שנתת לי רק חלק מהמידע הכולל – את המסקנה הסופית שלו. אני מניח שיש לזה הרבה רקע, שאולי לא סיפרת כי רצית שנקודת המבט שלך תהיה הכי חד צדדית שאפשר. כי מה פתאום האיש שלך רוצה שתנתקי את הקשר שלך עם אמך?אם לאמא שלך יש אג'נדה ברורה להרחיק אותך ממנו, אני יכול להבין אותו (בין אם הסיבה שלה מוצדקת או לא – אם היא מוצדקת, כמו למשל, אם הוא מתעלל בך פיזית, אני עדיין יכול להביןמדוע בן זוגך רוצה להרחיק ממך את אמך, אבל גם הייתי מצטרף להמלצה של אמא שלך להתרחק ממנו). אם אמא שלך גזלה ממנו כספים, ומאיימת להוסיף ולגזול ממנו כספים דרכך, אני יכול להבין אותו. אם אמא שלך דברה אליו פעם לא יפה, אני יכול להבין את הכעס שלו כלפיה, אבל הדרישה שלו שתיפרדי ממנה היא מוגזמת. ובין שתי התמונות שסיפרתי, פרי דמיוני ההזוי, יכולות להיות הרבה, שאחת מהן היא זו שבמציאות, שבחרת שלא לספר.בדרך כלל במקרים כאלה הבעיה היא לא בין בן הזוג לאמא, אלא בין בני הזוג לבינם. משהו בתקשורת שלכם לא עובד מספיק טוב. אתם לא מגבים מספיק טוב זה את זה, או שאתם חמי מזג מדי, או משהו אחר. אבל בכל מקרה, אתם, כזוג, לא מתפקדים טוב. העובדה שנתת לי תמונה מאד חלקית, מרמזת לי על נטיה שלך לחד צדדיות, ואם גם הוא כך, שניכם בצרות. לכו ליעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083