בחירות קשות בקשר: מה לעשות?
אחת..
מקום אחר..?
⌄
שלום
ד"ר.. לפני כשנה שלחתי לך מכתב ואמרתי לך שאני בבעיה מכיוון שהחבר שלי נוצרי וההורים שלי יסכימו לי להתחתן איתו רק אם הוא יתגייר.. ועם כמה שזה נשמע הזוי- אנחנו רק בכיתה י"ב (ואנחנו שנתיים ביחד).. אבא שלי בעיקר מפחד מכיוון שהיה לו כבר ניסיון מר עם אחי, שהתחתן עם מישהי שאבא שלה ערבי וכתוצאה מכך היה סיפור וזה.. ועכשיו אין קשר בין אחי ואבי בגלל שאבא שלי לא מוכן לקבל את אשת אחי.. וחזרה לסיפור שלי: אז החבר שלי נוצרי, ולהורים שלי אני אומרת שאני לא אתחתן איתו אם הוא לא יתגייר.. אמרתי את זה גם לחבר שלי, דבר שבסופו של דבר הוביל לכך שהוא אמר שהוא כן יתגייר.. אבל לפי הדיבור שלו ולפי איך שאני מכירה אותו- זה ממש לא בטוח ב- 100% שהוא יתגייר (גם הוא אמר ככה).. אני יודעת שבמקרה כזה אפשר פשוט להגיד "לחיותא ת החיים וכשיגיע הרגע להתמודד איתו- אני אתמודד איתו".. אבל להורים שלי זה לא ככה.. ההורים שלי רוצים להיות בטוחים שהוא יתגייר.. זה מפריע להם והם מפחדים בסוף אתחתן איתו, מה שכרוך שבניתוק הקשר עם ההורים שלי כי הם לא יהיו מוכנים לקבל אותי ואותו.. בכל מקרה- אני מרגישה מועקה בגלל הנושא הזה.. וזה גם מתבטא אצל ההורים שלי- שהם לא הכי מסכימים ישר שאני אשן אצלו ודברים כאלו.. כתוצאה מכל הסיפור- אני חושבת לעצמי הרבה פעמים "איך היה לי עם הייתי עם X.. שהוא בן אדם שההורים שלי כן יקבלו.." וכל מיני דברים כאלה, ויוצרת לעצמי תרחישים בראש שההורים שלי יהיו אפילו שמחים שזה יקרה.. למשל- יש לי ידיד טוב שהוא דתי, שאם הוא היה חבר שלי- ההורים שלי היו שמחים מאוד ומקבלים אותו בברכה מרובה.. וכן היו מסכימים לי לישון אצלו יותר וכל הדברים האלו..בקיצר.. כל הנושא הזה קשה לי, אבל אני אוהבת את חבר שלי.. (למרות שעולות בי המחשבות לפעמים אולי יש בי רגש כלפי הידיד הזה שלי.. אבל זה אולי רק בגלל שאני יודעת שההורים שלי יאהבו אותו)..אז מה שאני בעצם מבקשת ממך זה שתגיד לי מה אתה חושב על כל הסיפור.. על העניין של הנוצרי, על העניין שאני חושבת לעצמי מה יקרה אם אהיה עם מישהו אחר.. שזה בפני עצמו אני מרגישה רע, שכן אני לא אמורה לחשוב על דברים כאלו בזמן שאני במערכת יחסים עם מישהו ואוהבת אותו..אני מצטערתתת על האורךךךך.. :( מקווה שלא ייגעתי אותך איפשהו באמצע הדרך..תודה רבה מראש, ושיהיה לך יום נעים.. :)
ד"ר אורן חסון
מקום אחר - רק עוד כמה שנים
⌄
אחת יקרה,
אני חושב שאת בחורה שפויה ונורמלית, שכאשר הקשר שלה נתקל בקשיים גדולים, גם אם הם חיצוניים, חושבת על אפשרויות אחרות. את לא החלטית באף אחת מהן, כי עוד לא ויתרת על הקשר הקודם. אז את מקווה ומנסה. אבל נורמלי להתחיל לחשוב על "מה אם זה לא יעבוד?".לצערי, אני לא יכול לפתור לך את הדברים. אני רק יכול לעודד אותך בכך שהחשיבה שלך היא נכונה, נורמלית וטבעית, כי לא תמיד החיים קלים ופשוטים, ולפעמים צריך לעשות בחירות קשות. וכל בחירה שתעשי, תהיי בחירה קשה. אז המשיכי לסמוך על עצמך, ולהתלבט, והשתדלי לקחת הכל בחשבון, ולעשות לעצמך הכי טוב שאת יכולה, בתנאים הקשים האלה.וקחי בחשבון שכרגע את עדיין תלויה בהורייך, ואולי גם הוא תלוי בהוריו, ולכן מקום אחר, בשלב הזה של חייכם, אינו ריאלי. ואחר-כך, מקום אחר תלוי בניתוק מההורים, וגם זה מחיר שצריך יהיה לקחת בחשבון.